Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Hallo !........ Is daar iemand ? ............... Hallo !?

Mark Hessels | maandag 26 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 533x

šŸ„š Het oudste ei is inmiddels al weer ruim 17 dagen geleden gelegd. Ook zo benieuwd hoe het daar binnen in die 8 eischalen gaat? Eens even heel goed luisteren, misschien kunnen we er al iets van horenā€¦.
Van eidooier naar volgroeid kuiken en dat zonder ā€˜bouwtekeningā€™ (bron niet bekend)

[E1]:   ‘Hallo, zei ik’…. ‘is daar buiten nog iemand anders of ben ik helemaal alleen ?’


Uit E2 en E3 komt heel zacht ‘Ja, hallo, wij zijn hier ook’. Uit E4 en E5 komt wat onverstaanbaar gepruttel en bij E6, E7 en E8 lijkt het helemaal stil te zijn.


[E1]:   ‘Hé, da’s vreemd. Ik heb iedere keer als ik pap hoorde zeggen ‘Oh nee, niet nog een ei’ een streepje op de binnenkant van mijn eischaal gezet en volgens mij zouden we met z’n achten moeten zijn, maar ik hoor er maar 5, met mij erbij dan.’


[E2]:   ‘Oh, maar begrijp ik daaruit dan dat wij niet allemaal tegelijk gelegd zijn ?’


[E1]:   ‘Oh zeker niet, daar zat steeds minstens 2 volle dagen tussen’


[E2]:   ‘Oh, maar dan is dat 6e ei maximaal pas 7 dagen oud en het 7e en 8e ei nog jonger. Toen had ik nog niet eens een bek, dus waarschijnlijk kunnen ze gewoon nog niet praten.’


[E1]:   ‘Daar kon je misschien wel eens gelijk in hebben. Zeg, jij klinkt nogal snugger, voor een uilskuiken. Heb je overal zoveel verstand van ?’


[E2]:   ‘Ach, ik heb vaak wat tijd over en dan begin ik gewoon een beetje over van alles na te denken. Ik probeer ook een manier te verzinnen om uit dit benauwde kamertje te ontsnappen, maar daar heb ik nog niks op bedacht.’


[E1]:   ‘Oh, maar kun je mij dan misschien even helpen, want ik heb een paar probleempjes hier.’


[E2]:   ‘Ja, hoor, kom maar op.’


[E1]:   ‘Nou, ik ben dus al meer dan 2 weken bezig allemaal onderdelen van mezelf in elkaar te zetten uit die bel eigeel die hier naast me zit, maar da’s nog een heel gepuzzel zonder bouwtekening en ik ben bang dat ik misschien een paar foutjes heb gemaakt…. Ik had bijvoorbeeld, maar spullen genoeg voor 2 poten en het leek mij toch handiger om er 4 te bouwen…..’


[E3]:   ‘Oh, ja daar loop ik ook tegen aan inderdaad, ik luister even mee, als jullie dat niet erg vinden.’


[E2]:   ‘Tja, da’s gelijk wel een hele lastige. Ik heb zelf ook geen bouwtekening, maar steeds als ik weer iets er bij wil maken luister ik heel goed naar een stemmetje in mijn hoofd en dan weet ik eigenlijk wel of het een goed idee is of niet. Ik heb het stemmetje zelfs een naam gegeven, hihi…. DNA noem ik het wel eens, zelf verzonnen afkorting van Deskundig Nabouw Archief.’


[E1]:   ‘Oh, zou ik dat ook hebben, denk je ? En wat zegt jouw stemmetje dan over het aantal poten dat we moeten maken?’


[E2]:   ‘Ik heb het uiteindelijk bij 2 gelaten, op advies van DNA, maar ik voel nog wel wat jeuken bij mijn schouders, dus ik denk dat er nog wel wat meer aan zit te komen. Ik hoop alleen maar dat er genoeg van dat gele spul is om het allemaal helemaal af te maken, maar daar is hopelijk al over nagedacht door degene die dit ei gevuld heeft.’


[E1]:   ‘Oh, dat eerste is een hele geruststelling. Ik ben inderdaad bij mijn schouders ook al met iets begonnen, maar het ziet er echt heel anders uit dan mijn poten; geen idee wat ik daar uiteindelijk mee moet, maar ermee lopen zal niet meevallen. Vandaar mijn eerdere vraag ook eigenlijk.’


[E3]:   ‘Goh, wat weten jullie al veel zeg. Ik loop echt flink achter maar heb het volste vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen en ik kan niet wachten tot ik straks een complete zeearend ben.’


[E2]:   ‘Uhh…, in dat geval moet je misschien toch nog een keer goed naar je inwendige stemmetje luisteren om straks teleurstellingen te voorkomen….’


[E4]:   ‘Blaoblabblob’


[E5]:   ‘Blub’

 

[E6]:   ‘bl……..’

[E7]:   '....'

[E8]:   '....'

 

En hier laten we het nest maar weer met rust. Zo te horen is er nog werk genoeg te verrichten voordat hier jonge kerkuiltjes uit de eieren komen, maar we zijn toch weer een stukje wijzer over hoe het er voor staat daarbinnen.
Nog een kleine 2 weken wachten. Zet 9 mei maar alvast in je agenda en als K1 echt haast heeft zou 8 mei ook zomaar kunnen….

[wat hieraan vooraf ging]: Waaat!! Acht ? Hoe moet ik dat eten allemaal aangesleept krijgen ? Maar nee, daar denkt mevrouw niet aan, tjongejongejongeā€¦. En wie krijgt straks weer de schuld als er niet genoeg eten is ?

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs