Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Guess who's back?

Saskia Wijte | vrijdag 25 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 378x

Vanaf vanmorgen rond 10 uur gingen in Whatsapp de eerste geruchten rond. Visarend gespot in de Biesbosch! “Met dat kleine streepje zwart middenin de ondervleugeldekveren”. Zou het onze man van de afgelopen jaren zijn?

Nieuw record

Het is eind maart, dus hoog tijd voor de visarenden om terug te keren na de overwintering in Afrika. Vorig jaar zagen we onze visarend voor het eerst terug op 26 maart. Dat was toen een nieuw record, niet eerder zagen we hem zo vroeg in het jaar terug. Elk jaar is het weer spannend of ze de lange tocht van en naar Afrika overleven en weer veilig en wel terug kunnen keren op het nest. Maar gelukkig lijkt het nu dus weer gelukt. En wederom met een nieuw record. We kunnen nu vanaf 25 maart al genieten van de visarenden bij Beleef de Lente. En hoe! Even na het middaguur vond live voor onze camera de touchdown plaats. Het is overigens nog niet met zekerheid vastgesteld dat het om “onze” visarend gaat. Daarvoor moet eerst de ring nog goed afgelezen worden. Daar wordt uiteraard druk aan gewerkt.

Wederopbouw na de storm

De stormen in februari hebben het nest enigszins berooid achtergelaten. Met samengeknepen billen zaten we achter de schermen. Zou het nest nog goed genoeg zijn? Man visarend leek bij het landen op het nest zich even af te vragen wat er hier allemaal gebeurd is terwijl hij in Afrika was. Maar inmiddels wordt er druk met vissen gesleept, en niet geheel onbelangrijk.. het nest is meteen flink uitgebouwd. Meneer laat er geen gras over groeien en is na een welverdiende lunch meteen met de wederopbouw begonnen. Binnen nu en een week zal vrouw visarend naar verwachting ook arriveren, dus we zijn erg benieuwd naar wat ie allemaal nog gaat aan- en uitbouwen. Maar het feit dat ie aan het bouwen is maakt ons erg enthousiast, dit kon wel eens een veelbelovende start van het visarendseizoen zijn!

PS: Mocht de camera scheef staan, dan is dat niet onze schuld.. Er is een of andere grote vogel op de camera gaan zitten ;-)

Trudy Verhoeks

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs