Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Groupies

Anjo Schouten | woensdag 17 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 166x

Een uil met groupies? Blijkbaar kan het. De populariteit van man kent geen grenzen. Hij is zorgzaam, ijverig, hij tovert glimlachen op menselijke gezichten. Na zijn interview met Libelle is er geen houden meer aan. Maar vrouw dan? Zij werkt zich de rug krom, letterlijk. En het past nog steeds!

Een drukke avond

Zo rond een uur of 8 in de avond was vrouw verre van tevreden, geen voorraad meer. En dat liet ze maar al te goed horen. Ongeduldig wachtend op meikevers was het raadzaam het volume op bijna 0 te zetten. Na een aantal meikevers besloot man met grover geschut thuis te komen. Drie jonge merels. Oei, onze held die soms ook vogels en vogeltjes vangt? Maar zelfs daarvan wist hij een show te maken, nu heeft hij ook al Olypische talenten. De eerste merel, en het was een sjouw, smeet hij met een schouderworp de kast in. Merel nummer twee ging al iets moeizamer. En bij de laatste werd het best komisch. Bijna door het gat? Nee, viel weer in de sluis. Vrouw was bij de eerste merel al hyper, dus van enige hulp met het til- en sjouwwerk was geen sprake. Ze stond voor de kuikens, in een prachtige roofdier houding. Die houding zie ik vaker bij haar, en dat is prettig. Zo zien we nog goed wat man brengt.

Vrouw

Man is de held, maar u kent vast het gezegde "achter elke sterke man staat een sterkere vrouw". Haar eindeloos geduldig voeren van muis, telkens weer dat uitdijende grut onder haar vleugels te krijgen. Na een meikever-race loopt ze als een robot stofzuigertje rond de kuikens om de restjes op te ruimen of te voeren. Soms heeft ze zichzelf zo ingeparkeerd dat de kuikens passen en heerst er even rust. Echter, van korte duur. Gedienstig als man kan zijn, hij geeft haar een rupsje, ziet een muis, tja die dan ook maar even aanbieden. Inmiddels zou hij beter moeten weten, bemoei je niet met de kastindeling van vrouw! Ze "mepte" hem de kast uit. Het is onverstandig om eerst een komkommer te brengen en er dan gelijk een familiezak chips achteraan te gooien. Dit slechts als vergelijking... Dankzij de goede zorg van zowel man als vrouw genieten wij nu van een blakend kwartet mooie kuikens. Ze hebben inmiddels de oogjes open en het witte dons gaat steeds meer verkleuren.
Ja, genieten met een grote G.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs