Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Grote kuikens, grote prooien?

Sienna Obdeijn | woensdag 3 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 86x

Grote kuikens, lege voorraadkast: meneer en mevrouw Bosuil zijn er maar druk mee.
Twee kuikens poseren voor de camera (Screenshot 3 april 2024 8:45 uur)

Nu de kuikens twee weken oud zijn, proberen ze steeds vaker gehele muizen te eten. Dit lukt nog niet altijd, maar gaat iedere keer beter. Gelukkig staat meneer Bosuil er inmiddels niet meer alleen voor en zorgt ook mevrouw Bosuil dat er eten in de kast komt.

Grote kuikens, grote prooien?

Als mevrouw Bosuil dan met een rat de kast binnen komt, schrik ik even. Hoe krijgen die kuikens die naar binnen gewerkt? Gelukkig helpt mevrouw Bosuil een handje (of snaveltje) en samen eten ze de rat. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet uit welke prooidieren ze gevoerd krijgen, ze eten gewoon wat de pot schaft.

Ondanks dat de voorraadkast redelijk leeg is, zou je kunnen zeggen dat de kast steeds voller raakt met kuiken. Inmiddels passen de kuikens niet meer onder het verenkleed van mevrouw Bosuil. Gelukkig krijgen de kuikens inmiddels zelf ook al wat veren, waarmee ze zichzelf straks goed warm kunnen houden. Daarnaast zitten de kuikens het liefst ook lekker dicht tegen elkaar aan.

En dit zorgt voor prachtige beelden. Zijn ze niet schattig, de drie bosuil musketiers? Laten we genieten van dit stel, want voor we het weten, zijn ze uitgevlogen.

- Sienna


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs