Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Goodbye!

Wilkor-Jan Top | maandag 3 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 76x

Onze koolmezen worden volwassen en bereiden zich voor op de grote wereld. Hoe gaat het nu verder?

En ze zijn weg!


Wat gaat de tijd toch snel. Ze worden geboren en voor je het weet vliegen ze uit. Dat laatste is afgelopen vrijdag gebeurd. Onze mezen hebben de thuishaven verlaten en gaan straks op pad zonder pa en ma. Niet meer eten onder de vleugels van je ouders, maar jezelf zien te redden. De koolmezen staat een nieuw en groot avontuur te wachten.

 

Of toch niet?

Oke, de eerste weken helpen pa en ma nog een handje. Ze moeten immers leren om voedsel te verzamelen. Net als een mens moet leren lopen en fietsen. De eerste weken krijgen ze dus nog begeleiding van de professionals, maar daarna moeten de jonkies zelf leren voedsel verzamelen. Pa en ma gaan na een paar weken volledig weg van de jonkies en zullen moeten communiceren via de postduif. Oke, dat laatste is natuurlijk niet helemaal waar. In de natuur zijn er geen bezoekjes met koffie en gebak om te vragen hoe het nu met de jongen gaat!

En nu?

Dit was het dan voor de koolmees. Of toch niet? Zoals u misschien al gezien hebt volgen we op dit moment een tweede nestje. Dit nestje bevindt zich in dezelfde tuin als het eerste broedsel dat we gevolgd hebben. De kuikens zijn nog klein en we gaan dus een paar stappen terug in de tijd. We hebben in ieder geval nog weken vogel plezier!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs