Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Effe buurten achter de hoge kademuur op de vlonder langs de Niers.

Door Leo Daanen
Stork

Gezellig uitje in Gennep

Leo Daanen, STORK | dinsdag 23 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 913x

Samen met mensen uit de omgeving en Moderator 33 en haar schoonzoon live in Gennep naar de ooievaartjes kijken.
Foto Leo: Ja daar ben je dan Mod 33 Live in Gennep, met de ooievaartjes “letterlijk” recht voor je neus in de wei haha.

Ik ga naar Gennep

Ja als je zo vaak hoort hoe het er daar uitziet, dan krijg je toch een keer de drang om er ook heen te gaan. Je wil het dan ook zo graag live een keertje zien, dat snappen wij helemaal hoor. Moderator 33, voor het eerst dit jaar moderator bij de ooievaars, werd zo ook getriggerd door diverse Clubhuis bezoekers. Totdat ze een keer in de Chat schreef, ik ga naar Gennep en ja hoor, haar schoonzoon geregeld dat die met haar naar Gennep zou rijden. 13.00 uur was de afspraak op de parkeerplaats in Gennep.

 

Oh wat geweldig mooi hier zeg.

Na de begroetingen en de nodige kusjes die daarbij horen zeiden we, gaan we eerst naar het plein of eerst naar het Niersdal op het “Diekske”, nou doe eerst maar naar het Niersdal. Ja en als je dan op het  “Diekske” bent en je kijkt uit op het Niersdal, waar dan ook nog de drie jonge ooievaars rondstruinen, dan valt je mond wel even open hé Mod. Oh, wat geweldig mooi hier zeg, was de uitspraak van de moderator. Kroeskarper, Mihari, Nantlle en haar man en ikke zelf hebben Mod en haar schoonzoon van alles over het gebied en Gennep verteld. Kroeskarper heeft even duidelijk gemaakt hoe het met de gebouwen geel en grijs zit. Geel “oude Genneper molen” zijn we onder langs gelopen, ook weer opgelost haha. Daarna even gezellig bij Xzieje op het terras aan de koffie, met uitzicht op het nest natuurlijk. Helaas moest ik zelf daar al afscheid nemen ;-(

 

Genoten

In het clubhuis was het bij terugkomst al meteen het gesprek over het uitstapje, ik citeer even de uitspraak van Mod33:

Was echt genieten, ziet ze zo van nabij in de wei bij de koeien, ma die ze voert, ooievaars uit andere nesten aan het oefen in de lucht en Gennep zoals je Gennep moet zien! Prachtige stad. Bedankt Nantlle, Mihari, Kroeskarper de verteller, die weet echt alles over de stad, en Leo de fotograaf.

Nou fijn Mod33 dat je het leuk gevonden hebt en ja een privé rondleiding, krijgt niet elke bezoeker hé, daar moet je wel wat voor doen haha. Maar ook jij hebt dit wel dik en dubbel verdient hoor, dus met alle liefde en plezier hebben wij je/jullie Gennep van dichtbij laten zien.

Groetjes, Leo.

Foto Leo; Collage van het gezellige uitstapje bij het Niersdal in Gennep.

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs