Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs
Cameraval in de tuin van Jan

Door Leo Ballering
NESTKAST

Gevaar ligt op de loer ...

Leo Ballering | dinsdag 4 april 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1066x

Onze kuuks zitten lekker binnen, veilig en hoog in de nestkast maar niets lijkt minder waar, overal dreigt gevaar...
Cameraval in de tuin van Jan

Buiten de kast dreigen allerlei gevaren en die kunnen zelfs tot in de kast komen..

Jan, de tuineigenaar, heeft deze week een cameraval geplaatst in zijn tuin rechtonder de bosuilenkast. Daar werd gelijk een marter gezien! Op de camera is het niet goed te zien maar een zoogdierenspecialist verzekerde dat dit een steenmarter is. Mogelijk is het dezelfde marter die vorig jaar enkele dagen na het "uitvliegen" een van de drie bosuilkuuks gepakt en opgegeten heeft.

Maar ook in de kast zijn de bosuilen niet veilig. Vorig jaar heeft een (Boom)marter in het Gooi vier grote bosuiljongen uit een kast gehaald en bij een andere kast het broedende vrouwtje bosuil te pakken genomen. Als de marter in de kast klimt dan kunnen de ouders de jongen dus niet beschermen.

Maar dat was nog niet al het slechte nieuws... ook liep er vos voor de cameraval langs. Nu had deze wel meer belangstelling voor de kippen maar mocht een van de kuuks na het uitvliegen op de grond terecht komen dan zal deze vos deze zeker niet met rust laten. Gelukkig verwachten we de kuuks pas over twee weken buiten de kast.

Eten en gegeten worden is natuurlijk wel de natuur, kijk maar naar de muizen die elke nacht worden aangevoerd maar laten we hopen dat het goed gaat!

Geniet ze!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs