Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Gespot, back to black(bird)!

Lilian Roosenboom | donderdag 25 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 104x

Het was even zoeken, maar onze Beleef-de-Lente camera heeft nu toch echt een merelnest gespot! Niet zoals voorgaande jaren tegen de schuur op de schedel van een Schotse Hooglander. Maar dit keer lekker beschut onder een dakoverstek, omringd door het groen.
Merel (m). Foto: Roel Bruinsma

Evergreen

Ieder jaar is dat weer spannend, afwachten en uitzoeken op welke nestplek de keuze van ons -populaire- merelpaar valt. Het weelderige groen van de bostuin waar ook die schedel hangt biedt meer dan genoeg mogelijkheden om veilig te broeden.

Vrouwen bouwen

Daarom is -helaas- het nestje inmiddels al wel bijna af. Maar voor wie nieuwsgierig is naar de nestbouw, kan in een filmpje voorspoedige nestbouw en blog uit vorig seizoen, kordate klusvrouw, goed zien en lezen hoe vrouw merel die nestbouw aanpakt. 

Barometer stijgt

Het is een mooi beschaduwde nestplek geworden waar vrouw merel veilig de eitjes kan leggen en bebroeden.

Daar is het wachten nu op. Nog een paar koude dagen en nachten, dan stijgt de barometer en wordt het hopelijk wat warmer weer voor ons merelpaar om met de ei-leg te starten. We kijken er reikhalzend naar uit. 

Team Merel

En wij - team Merel -  zijn er klaar voor en staan in de startblokken. Met een nieuw gezicht bij de bloggers: Samira. En met oude bekenden: clipmaker Joanne en bloggers Anke en Lilian. Onze vluchtleider is moderator 12.

Ps, een merel wordt in het Engels niet voor niets blackbird genoemd.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs