Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Geniet ervan!

Wim van Nee, STORK | zaterdag 6 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 705x

Het is onvoorstelbaar hoe snel de natuur de draad weer opgepakt, na een winter met een koud einde. Je blijft je er weer over verbazen hoe die vogels dat toch gedaan hebben, overleven in de kou. Waar hebben ze voedsel gevonden? Zijn ze niet bevangen geraakt door de kou?

Nu lijkt alles weer zo normaal. Blauwe lucht, volop vogelzang en de eerste ooievaars die weer terug zijn op hun nesten.
De komende maand staat in het teken van de terugkeer van de ooievaars die verder weg geweest zijn. Wie in West-Afrika heeft overwinterd doet nu eenmaal langer over de terugtocht dan wie in Nederland is gebleven.
De komende maand staat ook in het teken van het eerste ei. De vroegste eieren zijn ergens in ons land al in de komende week te verwachten. De meeste eieren worden gelegd in de tweede helft van maart. De legperiode loopt door tot in de eerste week van april en soms ook nog wat langer.

We richten onze blik op Gennep. Daar staat ook dit jaar de webcam van Beleef de Lente opgesteld. We kijken met jullie mee.
Geniet ervan!

Wim van Nee
STORK


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs