Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Gelukkig gelukt

Anjo Schouten | woensdag 29 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 108x

Toen ik het ringclipje zag was ik blij te weten dat het goed afliep. Tijdens het kijken dacht ik even van oh jee, als de hand met uil maar niet klem gaat zitten. Gelukkig, geen zeepsop of zaag nodig. Sinds zaterdag hebben we kuikens met een naam.

Ik ben toch Sinterklaas niet?

Nee vrouw, je bent meer een zwarte piet. Piet als in vogel. Na een uurtje regenwormen vangen ziet ze er niet meer uit. Ze is al donkerder dan man, maar de jacht maakt van haar een heuse smeerpoets. Gek genoeg, als man een regenworm komt brengen lag die vast al op een wat droger plekje. Zijn verenpak ziet er dan nog keurig uit. U begrijpt al wie het vieze werk mag doen. En ze werken zo hard. Menig teller kan geen worm meer zien, tijd voor mooi weer.

Het ringen

Natuurlijk was het genieten, die kleine steenuiltjes weer eens in de ogen te kunnen kijken. Als ze in zo'n gereedschaps/viskoffertje zitten, dan lijken ze nog kleiner. Het zal je maar gebeuren, voor het eerst uit de kast en dan een groep van die rare grote wezens te zien. Daar had het derde kuiken duidelijk geen zin in. Beetje dramaqueen was het wel. Maar we zullen het beleven, dat is vast de eerste die de kast uitstapt. Het zal vast niet lang meer duren, de eerste stapjes op de tak, en dan ontdekken dat de kast maar een kleine wereld is. Altijd weer een spannend moment, voor de kijkers en voor de uiltjes zelf. En willen ze een tukje doen? Dan wandelen ze gewoon de kast weer in.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs