Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Geen grap!

Saskia Wijte | vrijdag 1 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 355x

Het is 1 april, dus de grappen vliegen ons weer om de oren. Flitspalen op fietspaden, Lidl die in de NFT's stapt, ook dit jaar zijn er weer genoeg. Maar er is ook serieus en leuk nieuws op 1 april: Vrouw visarend is in het land!
Twee visarenden op ons nest. Maar wie zijn het?

Nadat man visarend vorige week al op het nest verscheen zaten we enthousiast te wachten tot vrouw ook zou arriveren. Aan enthousiasme bij man geen gebrek, hij heeft het nest intussen flink uitgebouwd. Meestal zit er een dag of 5 tussen de aankomst van man en vrouw, dus het begon hoog tijd te worden. Van de sneeuw van de afgelopen anderhalve dag heeft vrouw zich niet veel aangetrokken, want vandaag verscheen ze in beeld. Maar wie we nou precies in beeld gezien hebben, daar hebben we onze vraagtekens nog bij, daarover hieronder meer.

 

“Wie is de mol?”-taferelen

Voor wie Beleef de Lente nog niet zo goed kent: achter elke vogelcam van Beleef de Lente zit er een heel vrijwilligersteam. En elk team heeft een eigen whatsappgroep met daarin de clipmakers, moderators, bloggers, vloggers en locatiekenners. In die whatsappgroepen houden we elkaar een beetje op de hoogte van wat er zoal binnen en buiten beeld gebeurt. Team Visarend is momenteel bezig met een puzzel die niet onder doet voor de gemiddelde “Wie is de mol?”-opdracht. Vrouw is gearriveerd en er waren twee vogels in beeld. Maar wie zijn het nou precies? Is er een derde vogel in het spel? Daarover later meer.

Eerst nog even wat datums op een rij

Vorig jaar arriveerde man (met witte kleurring 7TG) op 26 maart. Dit jaar op 25 maart. Vorig jaar werd hij door vrouw vergezeld op 31 maart en ze gingen meteen los. Binnen een paar uur werd vrouw getrakteerd op vis en werd er flink gepaard. Dit jaar is man een dag eerder terug dan vorig jaar en vrouw een dag later. En van het warme welkom met vissen en paringen is er op dit moment nog geen sprake. Gelukkig is de dag nog niet voorbij.

Puzzelen jullie mee?

Terug naar onze puzzelopdracht. Op Whatsapp ging het los vandaag. Want in Frankrijk vlogen de visarenden vandaag al goed door, en nu de ergste sneeuw achter de rug was kon het zomaar zijn dat vrouw elk moment kon arriveren. En aan het begin van de middag kwam het verlossende woord; vrouw was in de buurt gezien, door meerdere mensen. Zo ongeveer tegelijkertijd werd Harm gebeld door een collega. Onze man visarend zat 13 kilometer verderop op een hek. En vervolgens verschenen er twee visarenden bij ons in beeld. Maar wie zijn dat nou precies? Er lijkt een vogel bij te zitten die wij nog niet kennen. Zo zit de kleurring aan de andere poot en lijkt het verenkleed ook anders. En wat moeten we maken van het feit dat man een heel eind verderop zit?  Wie het weet mag het zeggen!

 

Man visarend 13 kilometer verderop op een hek (foto: Albert de Jong)

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs