Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Geduldig wachten

Sienna Obdeijn | woensdag 6 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1017x

De kast wordt zo nu en dan bezocht door een kerkuil, maar welke kerkuil het precies is weten we nog niet. Is het de vrouw die vorig jaar alleen achter bleef of is het een nieuwe vrouw, misschien wel een nieuwe man. Alles lijkt nog mogelijk te zijn.
Foto: Dagmara Ksandrova

Hoi!

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Sienna en misschien kennen jullie mij nog van vorig jaar, toen ik verslag deed bij deze camera waar toen de soap van de kauwen zich afspeelde. Dit jaar schrijf ik blogs voor de koolmees en de kerkuil.

Geen paniek

De afgelopen dagen is er zo nu en dan een kerkuil bij de kast geweest, maar tot nu toe is er nog niet veel spannends gebeurd. Daarnaast komen er af en toe wat kauwen op bezoek, maar gelukkig voor de kerkuil maken ze er nog geen zooitje van. Het zal nu vooral wachten zijn tot de kerkuil zich weer laat zien en hopelijk ook met een partner. Zoals Bernice in haar blog al beschreef, leggen kerkuilen meestal hun eieren in april en mei, dus er is nog totaal geen reden voor paniek. Maar dat de kerkuil het wat rustig aan doet, is wel duidelijk.

Op jacht

Zoals de meeste mensen wel weten jagen uilen 's nachts. De kerkuil jaagt voornamelijk op veldmuizen maar ook op andere kleine knaagdieren en soms ook kleine vogels. De kerkuil vliegt tijdens de jacht laag bij de grond, waardoor hij zijn prooi kan horen tussen het gras. De oren van de kerkuil zitten niet op een gelijke hoogte, waardoor hij de exacte locatie van zijn prooi kan bepalen.
Helaas zijn er door deze manier van jacht, laag bij de grond en jacht vanaf paaltjes langs de weg, veel verkeersslachtoffers.
Gelukkig hebben Peter en Elly in Dongen een waar vogelparadijs ingericht, met veel rommelhoekjes waar muizen van houden. Voedselaanbod genoeg in Dongen, daar zal het niet aan liggen. 

Zal de kerkuil zich snel weer laten zien? Kijk je mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs