Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Geachte Vrouwe

Anjo Schouten | woensdag 13 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 79x

Ja, ik heb het tegen u, mevrouw steenuil. Ik hoop dat we u niet geheel hebben ontriefd met ons menselijk ongeduld. Vergeef ons, de kijkers. Maar wat zouden we blij zijn u in de avond ook vaker op de tak te zien zitten. Zodat uw ijdele partner niet alleen de show komt stelen.

Niet voor ons vermaak?

Wij weten ook, u bent geen circus act, maar meer een leerzame soap. Ach wat, we zijn gewoon dol op steenuilen. Soms horen we alleen het aanzwellend gekrijs van een foute stand in. Echt, de kerkuil is geen cover. En de chatter heeft gelijk. Dus ga ervoor uiltjes! Laat jullie lieflijke stemmetjes horen.

En we luisteren

En we wachten, als een soort klapvee. Horen we een fluit? Ja, een fluit! Maar wat ons deugd deed, dat jullie afgelopen avond samen zaten te graven in de kast. Nu wil ik niet lastig zijn, maar man heeft volgens mij een betere kijk op waar een nestkuiltje te graven? Mooi, achterin de kast, prima plek, niks meer aan doen.

Pssst vrouw

Even roddelen , je zou je stuklachen als je de wanhoop van de kijkers zou lezen. Wie is nu man, wie is vrouw? En nog steeds zijn we er niet uit. Verlos ons uit ons lijden! Al is het wel geestig. Ah, en dan nog iets over uw secretaris, die mag best wat minder vinnig reageren.Zeker gezien de belangenverstrengelingšŸ˜Š
Nog leuker zijn de rekenkundige zaken die iemand losliet op eventuele nazaten van steenuilen. Er kwamen cijfers aan te pas en toen nee joh zoveel overleven er niet elk jaar, dus dat werd dan weer een andere rekenkundige eenheid. Ik waag me er niet aan.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs