Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Vliegende volwassen zeearend (foto: Rianca Vos)

Door Rianca Vos

Gasten bij het nest

Rianca Vos | maandag 4 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 86x

Terwijl we met spanning afwachten wanneer het eerste ei gelegd gaat worden kunnen we genieten van de beelden en de clips over onze zeearenden. We zien alleen meer dieren dan onze zeearenden. Is het normaal dat het nest door andere dieren wordt bezocht?

Bezoekers bij het nest

In de clip in verwachting van Jan Dagevos is te zien dat er meerdere bezoekers bij het nest komen. De eerste bezoeker was waarschijnlijk een jong van het voorgaande jaar. Dit individu is al vaker gezien in het NP Alde Feanen en de zeearenden lijken zich er weinig druk over te maken dat ie in de buurt is.

Steenmarter

De tweede bezoeker is een steenmarter. Deze is op de prooiresten van de door de man eerder gebrachte meerkoet afgegaan. Als vrouw zeearend aanwezig op het nest was geweest, had de steenmarter dit waarschijnlijk niet gedaan. Er zijn maar weinig dingen waar zeearenden bang voor zijn en daar hoort een steenmarter niet bij. Het gebeurt dus wel eens dat het zeearend nest door of een ouder jong of een ander dier bezocht wordt, maar dit zal de zeearenden niet veel uitmaken. Als er andere dieren zijn jagen ze hen toch wel weg. En zo maakt het niet uit dat er bezoekers bij het nest zijn en wachten we af op het eerste ei.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs