naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
Stork

Ga toch vissen Joh !

Leo Daanen, STORK | dinsdag 13 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 367x

Even een stukje terug in de tijd.
Foto Blauwe reiger met dank aan Kroeskarper.

Het is februari j.l. weilanden bikkelhard, dus geen worm eruit te krijgen !

Warme landen, in mijn vorige blog had ik het er nog over, ik citeer nog een stukje: Ooievaars trekken in de winter vaak weg naar warmere landen, omdat het hier dan te koud voor ze is en ze moeilijker aan voedsel kunnen komen. Maar wat is nu een winter, de meeste rivieren in de buurt zijn gewoon open en niet bevroren. Je kunt dan wel honderden of duizenden kilometers naar het zuiden vliegen, maar als je hier kan overwinteren is dat onzin natuurlijk.

En dan is het eind februari en gaat het opeens nog harder vriezen.

Het enige wat je dan kan doen, is alsnog een stukje richting het zuiden trekken, Frankrijk of Spanje bijvoorbeeld. Of je kiest er toch voor, om alsnog de “Diehard” uit te hangen en je blijft gewoon in Gennep. Een das om, thermo ondergoed, of handschoenen aan gaat moeilijk, dus je veren opzetten en gebruik maken van je warme dons kleed is de enige optie.

En eten dan ?

Tja wat Wim al zei in een vorige blog “Holt veur op ut vuur” want ut kacheltje moet blijven branden. Dus gegeten moet er worden, anders redden wij het niet en zei ook niet toch . . . . Dus mollen en muizen staan nu op het hoofgerecht, of zijn er ook nog andere gerechten ?

Of je gaat gewoon vissen !!!

Ik heb even mijn buurman staan te kijken en dacht, Pa ga toch vissen Joh ?  dus ja waarom ook niet, maar dan ga ik eerst toch nog even spieken bij mijn buurman de blauwe reiger hoe hij dat precies doet haha.

Ohhh doe je dat zo buurman . . . . . .Nou makkie hoor dat moet ik ook kunnen.

Bekijk het filmpje, met dank aan Kroeskarper die mij de foto’s en het filmpje toestuurde. Het filmpje heb ik zelf bewerkt, met knippen, plakken, stukje slow motion, tekst en muziek.

Geniet van het Filmpje zou ik zeggen.

Groetjes,  Leo.   

Video Met dank aan Kroeskarper, Pa gaat vissen !!


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht