naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!   *   De jonge huiszwaluw maakt zijn eerste vlucht!   *   De drie jonge ooievaar zijn volleerde vliegers geworden   *   Vier van de vijf jonge kerkuilen maken al regelmatig uitstapjes buiten de kast   *   Zeldzame vlinder bezoekt de steenuilenkast!
Toon alle blogs & vlogs

Door Martin Vink
Vogelwerkgroep Gemert

Fighting Falcons doen het goed

Martin Vink, Vogelwerkgroep Gemert | donderdag 3 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 372x

Waar in De Mortel geen jonge slechtvalken zijn te zien groeien de vier jonge slechtvalken op de toren van de Luchtmacht voorspoedig. De jongen zijn nu twee weken oud en binnenkort worden zij geringd.
Man brengt duif

Het mannetje sleept meer en steeds grotere prooien aan. Naast allerlei zangvogels, waaronder meerdere gele kwikstaarten, worden nu ook steeds meer duiven aangevoerd. En waar tot vorige week de vrouw bijna voortdurend bij de kuikens in de kast zat, begint zij nu ook meer te jagen. Het zijn hongerige wezens, die opgroeiende jongelingen. Het mannetje komt nu bijna niet meer in de kast, waardoor de kuikens nu regelmatig alleen zijn te zien. De eerste stapjes, oefenen met hun vleugels en zelfstandig voedselresten in de bek te nemen zijn af en toe waar te nemen. In dit stadium zijn ze ook niet moeders mooiste, met die kalende koppies en bolle buikjes.

Ringen

Dinsdag 8 mei zullen in de middag de kuikens door de Werkgroep Slechtvalk worden geringd. Dan gaan we er ook achter komen hoeveel mannetjes of vrouwtjes er zijn.

Karen Krijgsveld  en Hans van Gasteren
Bureau Natuur van de Koninklijke Luchtmacht


Vogelwerkgroep Gemert

Vogelwerkgroep Gemert is eind 1988 opgericht door een aantal enthousiaste vogelaars. Het werkgebied van de VWG Gemert omvat de voormalige gemeente Gemert, bestaande uit Gemert, Handel, De Mortel en Elsendorp. De VWG heeft o.a. de volgende doelstellingen: - beschermen en inventariseren van de in het werkgebied voorkomende vogels - plaatsen, controleren en schoonhouden van nestkasten, -wanden - weidevogelbescherming - Biotoopverbetering i.s.m. de gemeente - geven van voorlichting aan belangstellenden - organiseren van vogelwandelingen en lezingen - opze Bezoek de website van Vogelwerkgroep Gemert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht