Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Rianne Pickert

Even wachten…..

Rianne Pickert | donderdag 26 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 378x

De kauwen maken het wel weer spannend dit jaar! Vanmorgen is er weer wat nestmateriaal aangevoerd en er zijn duidelijk meerdere paartjes geïnteresseerd. Nu is het wachten tot de serieuze nestbouw begint.

Populair

De kauw is bij lang niet iedereen even populair, ze jagen alle schattige kleine vogeltjes weg en ze eten binnen een dag al je vogelvoer op. Maar wie even naar de camera kijkt ziet: die kauwen zijn stiekem best heel leuk! Wanneer ze de camera inspecteren lijkt het net of ze je recht aankijken. Zelfs nu het seizoen net begint zie je de soap afspelen, er zijn ruzies, er wordt volop geflirt en af en toe wordt het huis verdedigt tegen indringers. Het zijn net mensen…

 

Huisdier

Sterker nog, vroeger werden kauwen als huisdier gehouden. Tegenwoordig mogen alleen in gevangenschap geboren en correct geringde kauwen als huisdier gehouden worden. Ze kunnen tenslotte enorm tam worden. Maar aangezien kauwen een partner voor het leven kiezen eindigt de eigenaar vaak als vervanger voor een liefje. Dit kan problemen geven omdat de kauw jaloers kan worden op bezoek en andere huisgenoten. Nee, ik kijk veel liever naar de wilde kauwen en hun eigen intriges!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht