Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Enig kind

Sienna Obdeijn | vrijdag 17 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 183x

Het kuiken ziet er misschien nog wat hulpeloos uit, maar ondertussen groeit hij erg snel en wordt hij steeds mobieler. Er worden steeds grotere stukken prooi verslonden en ook zijn er braakballen vastgelegd op beeld.

Hij is nu bijna een week oud en wordt door zijn ouders goed in de watten gelegd. Als enig kind wordt hij verwend met een behoorlijke voorraad aan prooidieren, die ook regelmatig aangevuld wordt. Mevrouw Bosuil en het jong smullen hier samen van. Het koppie van het kuiken steekt dan door het verenkleed van zijn moeder door en dat levert voor ons mooie beelden op. 

Klein nest

Dit jaar één bosuil kuiken. Het jong hoeft geen concurrentie strijd te leveren met broertjes of zusjes en kan hierdoor al het voedsel voor zichzelf opeisen. Waarom mevrouw Bosuil dit jaar maar één ei heeft gelegd is niet precies te verklaren. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben zoals bijvoorbeeld minder voedselaanbod in het vroege voorjaar. Met de leeftijd van mevrouw Bosuil of onervarenheid van meneer Bosuil? Misschien zijn er nog verschillende andere factoren die mee spelen, waar wij geen weet van hebben. Wie weet…

 

Klein nest of niet, wij genieten volop van dit ene kuiken wat goed verwend wordt door zijn ouders. 

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs