Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Screenshot met nog 4 kuikens

Door Leo Daanen
Stork

En toen waren er nog 4 !

Leo Daanen, STORK | vrijdag 10 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 970x

Helaas, maar stiekem wel te verwachten is kuiken 5 overleden. En toen waren er nog 4 over.
Foto Leo: Kuiken 5, die we bij Joba opgehaald hebben en later begraven in het Niersdal.

Blogs

Vanwege het overlijden van het kleinste kuiken (kuiken 5) is er wat gewijzigd. Ik had al een blog klaar staan voor afgelopen dinsdag, maar dat paste helemaal niet bij de situatie. Omdat ik zelf met Vroege vogels op pad was om van alles op te nemen, heeft Wim dinsdag mijn blog overgenomen. Wim heeft een mooi actueel blog geplaatst, omdat kuiken 5 die morgen overleden is. Vandaag (vrijdag) zou ik dan Wim zijn blog dag overnemen.

Vroege Vogels

Maandag en dinsdag zijn we een hele poos met vroege vogels op pad geweest en hebben diverse opnames gemaakt. Maandag, samen met Milouska Meulens de ooievaars onder de loep genomen (nou ja, de ooievaars wilden niet echt meewerken) en dinsdag de steenuilen met Menno Bentveld. Als het goed is gaat het een hele leuke uitzending worden, met een hele diversiteit aan van alles wat in de maasheggen leeft.

Kuiken 5

Tijdens het filmen in de knotboom bij een steenuil, kreeg ik telkens telefoon. Ja, sorry effe geen tijd nu hoor, dus laat maar rammelen, of ja trillen want het geluid moest uit haha. Na de opname weer telefoon, de regisseur zegt neem maar op Leo en zet maar op speaker haha. Dus zo gezegd zo gedaan en ik kreeg Joba aan de lijn, live in de uitzending. Leo ik heb kuiken 5 van het plein opgeraapt, wat doen we ermee ?

Uitvaart

De regisseur vroeg waar Joba woonde en toen ik zei, in Gennep, zei hij dan gaan we meteen daarheen. Dus de auto's in en op naar Gennep, waar we eerst het kuiken even bekeken. Iedereen stond met de mond vol tanden dat het kuiken nog zo klein was. We zijn in een soort van "uitvaartstoet" naar het Niersdal gereden (achter Joba op de fiets) incl. filmploeg, waar we zoals we altijd doen, het kuiken eervol begraven hebben.

Uitzending

Ja en toen waren er nog 4 kuikens over, kuiken 4 doet heel goed mee dus hopen we dat deze wel mee kan, ondanks deze ook wat kleiner is dan de brusjes. Ik heb deze twee opname dagen best genoten met het team van BNN/Vara Vroege Vogels. Het was leuk om samen met Milouska, Menno, regisseur Roul en het hele filmteam samen te werken. Wanneer de uitzending is, was nog niet duidelijk, maar men dacht over ong. 3 weken. Misschien vanavond een tip in de uitzending ??

Inmiddels weet ik dat de uitzending op 31 mei net na 19.30 uur zal zijn.

Groetjes, Leo   Houdoe

Foto collage Leo: Met boven: Regisseur Roul, Menno en filmploeg Vroege Vogels en ikke zelf ;-) Beneden met Milouska, Burgemeester de Koning, de ooievaar op nest en ikke zelf natuurlijk ;-)

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs