Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

En ook nummer 2 is veilig geland

Mark Hessels | vrijdag 31 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 118x

Terwijl wij op het erf een verrassing voor Beleef de Lente aan het voorbereiden waren heb ik helemaal gemist dat in de kast, precies volgens schema, het tweede ei al weer gelegd werd. De herrie die wij buiten maakten heeft V dus niet echt gestoord.
Even goed kijken, maar ze liggen er echt.

E2 had haast

In mijn blog van gisteren voorspelde ik dat E2 ergens tussen 16:20h vandaag en zaterdagochtend 9:00h zou komen, maar E2 kwam zelfs nog iets vroeger. Om 16:04 floepte E2 de grote wereld in.

Nou vind ik zelf 16 minuten verschil op zo’n voorspelling nog heel acceptabel, dus ik heb besloten om E2 er verder niet op aan te spreken. Toch is ie daarmee wel het ei dat met de kortste tussenpose hier op locatie gelegd is. Net een kwartiertje sneller dan E4 in 2021. Kijk dat record heeft ie alvast binnen.

Voor de bewegende beelden van deze blijde gebeurtenis moet je natuurlijk even deze clip zien.

 

Nou op naar E3 dan maar

Als we zo eens naar de prooien en de paringen kijken dan hebben M en V nog wel wat meer plannen voor dit seizoen, dus E3 gaat er ook zeker wel komen. Pak de ei-wekker (of je agenda) er maar weer bij.

Zondagavond, net na Studio Sport, kunnen we gaan uitkijken naar het 3e ei. Als het net zo’n snelle is als E2 dan komt ie nog tijdens het aftitelingsmuziekje van dit sportprogramma en anders toch zeker voor maandagochtend vroeg. En daar zal hij verwelkomd worden door een van mijn mede-bloggers en ongetwijfeld ook door een van onze clipmakers.

 

En terwijl in E1 in alle stilte de eerste adertjes in de dooier ontstaan keert ook in de kast de rust weer even terug ….voor zolang het duurt.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs