Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

En nu??

Rianne Pickert | donderdag 4 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 237x

Ook wij zitten te peinzen, nagel te bijten en duimen te draaien. Iedereen zit met die ene vraag: Komt er nog wat van bij de visarenden dit jaar?

Helaas kan ik daar geen antwoord op geven. Uit de cijfers is bekend dat een succesvol broedsel kan plaatsvinden tot half mei. Dus als er onverhoopt toch nog een vrijgezelle dame langs zou komen zouden we nog mooie beelden kunnen krijgen. Maar, bijna alle visarenden zijn intussen terug in Nederland of verder getrokken, dus de kans daarop is helaas wel vrij klein. Bovendien moet er eerst goed kennisgemaakt worden voor een succesvol broedsel mogelijk is. Op het moment zijn er in de Biesbosch twee paar visarenden enthousiast bezig, en zijn er twee vrijgezelle mannen, waarvan onze M dus een is.

 

De dagen rijgen aaneen

Intussen komt M nog wel elke dag langs, plukje hier, tak daar, weer een (nijl)gans verjagen. En de volgende dag weer een herhaling van zetten. De witte kwikstaart pikt af en toe een plukje mee en brengt het naar de onderkant van het nest. Wie weet kunnen we daar ook nog wat leuks gaan zien. Het zou wel een primeur zijn voor Beleef de lente om een nest te kunnen volgen van een witte kwikstaart! Kleine troost misschien, maar dit zou niet de eerste keer zijn dat we van een onverwachte soort mogen genieten, kijk maar bij de boerenzwaluw.

En zo wachten en hopen wij net als iedereen dat er toch nog een verrassing komt dit jaar in de Biesbosch, want zeg nou zelf, in je eentje is ook maar zo alleen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs