naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Eindelijk is het dan zover

Sienna Obdeijn | donderdag 15 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 307x

Eindelijk kan dan ook het ijsvogelseizoen bij Beleef de Lente 2018 beginnen. Vrijdagochtend gaat de ijsvogel live! Kijken jullie mee?

Het kwik schoot omhoog afgelopen week en we hebben heerlijk van de voorjaarszon kunnen genieten. Het ijs is gesmolten - wat natuurlijk heel goed nieuws is voor alle ijsvogels - en de natuur ontwaakt. Achter de schermen is er hard gewerkt om de buitencamera van de ijsvogels werkend te krijgen. 

 

Met trots kunnen wij zeggen dat vrijdagochtend om half 9 de camera's van de ijsvogel live gaan!!

Nu is het aan de ijsvogels

Nu alles aan de technische kant weer op orde is, is het aan de ijsvogels. Inmiddels is het half maart, dezelfde tijd waarop de ijsvogels vorig jaar de nestkast voor het eerst bezochten en de eerste paring plaats vond. 

De eerste keer dat ik een ijsvogel in Nederland zag, geloofde ik mijn ogen niet. Zo'n prachtige en kleurijke vogel die gewoon op vele plekken in ons kikkerlandje rondvliegt.

Laten we met z'n allen duimen voor weer een geweldig seizoen en dat we maar veel mogen genieten van deze prachtige vogels. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

IJsvogel Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht