naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Lepelaar

Binnenkort

Huiszwaluw

Binnenkort

Groene specht

Binnenkort

IJsvogel

Binnenkort

Spreeuw

Man bosuil doet prima werk!   *   Voorzichtig bezoekje van kerkuil bij de nestkast   *   Wie is/was nu de échte V ooievaar?   *   "Ons" vrouwtje is de zwaarste steenuil die Stone ooit gewogen heeft!   *   De ooievaars moeten het nest fel verdedigen
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn

Eindelijk is het dan zover

Sienna Obdeijn | donderdag 15 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 363x

Eindelijk kan dan ook het ijsvogelseizoen bij Beleef de Lente 2018 beginnen. Vrijdagochtend gaat de ijsvogel live! Kijken jullie mee?

Het kwik schoot omhoog afgelopen week en we hebben heerlijk van de voorjaarszon kunnen genieten. Het ijs is gesmolten - wat natuurlijk heel goed nieuws is voor alle ijsvogels - en de natuur ontwaakt. Achter de schermen is er hard gewerkt om de buitencamera van de ijsvogels werkend te krijgen. 

 

Met trots kunnen wij zeggen dat vrijdagochtend om half 9 de camera's van de ijsvogel live gaan!!

Nu is het aan de ijsvogels

Nu alles aan de technische kant weer op orde is, is het aan de ijsvogels. Inmiddels is het half maart, dezelfde tijd waarop de ijsvogels vorig jaar de nestkast voor het eerst bezochten en de eerste paring plaats vond. 

De eerste keer dat ik een ijsvogel in Nederland zag, geloofde ik mijn ogen niet. Zo'n prachtige en kleurijke vogel die gewoon op vele plekken in ons kikkerlandje rondvliegt.

Laten we met z'n allen duimen voor weer een geweldig seizoen en dat we maar veel mogen genieten van deze prachtige vogels. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

IJsvogel Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht