Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto André Eijkenaar

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Einde van een mooi kerkuilen seizoen

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | dinsdag 30 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1014x

Met de eindstreep in zicht heeft vrouw kerkuil gisteravond haar tweede ei van haar derde broedsel gelegd. Met recht een bijzonder seizoen! Met liefst twee nestkasten. Het aantal spannende, leuke, ontroerende, blije en droevige momenten is te veel om hier nog een keer de revue te laten passeren.
Foto André Eijkenaar

Dankwoord

Graag danken we vanaf deze plek iedereen die het afgelopen seizoen mogelijk maakte zodat we maandenlang van de meest prachtige beelden konden genieten.

Vogelbescherming

In dit laatste blog van mijn hand wil ik namens Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland Vogelbescherming bedanken voor de mooie beelden en alle tijd, energie en geld die ze hierin gestoken hebben. Ook een bedankje aan Mariska, Louis en Arjan, die ons altijd met raad en daad hebben bijgestaan tijdens Beleef de Lente 2019. En ook een bedankje aan de technische mensen die zorgden voor het doorzetten van de beelden en het oplossen van problemen.

Kijkers

U als kijker danken we voor de geweldige sfeer in de chat, de vele leuke reacties op de blogs, de tientallen vragen, de ontelbare likes en gewoon het gezellige geklets over van alles en nog wat, maar toch vooral over de hoofdrolspelers. Want dat is wat u deelt met ons: de liefde voor deze toch wel heel bijzondere vogel, de kerkuil!

En een grote blijk van waardering voor Bosspitsmuis en Uiltje, voor de vele onderzoek uren die zij noteerden. Diepe buiging!

Bloggers

Met passie en plezier hebben de bloggers, Bernice, Mara ,Sienna, Pieter, Ben en ondergetekende tijdens Beleef de Lente 2019 de blogs over de kerkuil voor u verzorgd. Het kerkuilenseizoen is een lang seizoen. Wat ben ik ongelooflijk  trots op de bloggers, zij hebben een top prestatie geleverd. Wij gaan nu genieten van meer vrije tijd en van de zomer.

Clipmakers

Zij waren blij, met  alle tips die door de kijkers aangeleverd werden. Ed en Nella, ontzettend bedankt voor de mooie beelden waar jullie ons mee verwend hebben.

Moderatie

De beide moderatoren wier ogen en oren geen moment de aandacht lieten verslappen en die er mede zorgden voor een ontspannen sfeer in de chat.

Tellers

Dit seizoen zijn er voor het eerst het aantal prooien geteld door Teckeltje en Nella. Zij hebben trouw alle beelden nagekeken en het aantal prooien genoteerd, zodat we exact wisten hoeveel prooien er binnengebracht werden.

Huisfotograaf

Ook dit jaar heeft André ons weer voorzien van prachtige nieuwe foto’s die we mogen plaatsen in de blogs van de kerkuil.

Last but not least gaat er ook heel veel dank uit naar:

It Fryske Gea, die het mede mogelijk maakte dat wij dit seizoen mee konden genieten van dit kerkuilenpaar op deze mooie plek in de Alde Feanen. Speciale dank aan Nynke onze contactpersoon aldaar.

Kast (gast)houder: Peter in Dongen

En voor alle moeilijke vragen dank aan Johan.

Als de kerkuil in 2020 weer van de partij is, verzorgen wij opnieuw met veel plezier voor u de blogs met de broodnodige achtergronden bij wat er voor de webcams allemaal plaatsvindt. Hopelijk heeft u genoten van de beelden uit Dongen en de Alde Feanen.

Nieuws Flash

Zojuist is bekend gemaakt door de Vogelbescherming dat de stream van de kerkuil open blijft zodat dit nest te volgen blijft. We gaan nog afstemmen hoe verder. Zeker is dat de kijkers kunnen blijven genieten van dit kerkuilennest, dus graag tot een volgend blog!

Ook zo genoten van de kerkuilen op Beleef de Lente?
Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro.

2e ei derde leg

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs