Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: 1 van de kuikens op de kademuur, op de uitkijk ;-)

Door Leo Daanen
Stork

Einde BdL 2019 in zicht

Leo Daanen, STORK | dinsdag 16 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1013x

Vandaag geen uitgebreide blog maar een traktatie
Foto Leo: Kuiken 5E436 loopt parmantig langs de kademuur te foerageren.

Maandag 8 juli

In Gennep had ik een afspraak en ik dacht weet je wat, ik neem mijn camera mee en ga daarna een poosje op de loer liggen bij het Niersdal. Kijken of ik dat jong grut van de ooievaars kan vastleggen voor alle BdL fans. Zo gezegd zo gedaan, het ging ook over de poel en dus heb ik de date meegenomen naar het Diekske met uitzicht op het Niersdal.

 

Jan-Willem

Onderweg al het een en ander besproken en uitgelegd, komen we bij het Diekske terecht. Daar zie ik verderop een man die ook staat te filmen en foto's aan het maken is, dichterbij zag ik het meteen. Jawel hoor onze clipmaker Jan-Willem is ze ook aan het vastleggen, zie de clip "Bezoek in de wei" Dus snel even praatje gemaakt en weer verder met mijn date.

 

Traktatie

Dus vandaar ik vandaag niet echt een blog heb, maar een door mijzelf gemaakte clip/video van onze ooievaars in het nierdsdal. Zie het maar als een traktatie, want het einde van Bdl 2019 is in zicht. Volgende week gaan we onze laatste (afscheids) blogs maken en zal iedereen afzonderlijk afsluiten. Ik sluit dan op dinsdag 30 juli af met het allerlaatste blog en woensdag 31 juli gaat hier de stekker eruit. Geniet er dus nog maar even van.

Groetjes, Leo.       P.s. vergeet de video hier beneden niet hé ;-)


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs