naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Eerste vliegoefeningen jonge huiszwaluw   *   Hoe zal het de jonge vogels vergaan in deze tropische dagen?   *   Vierde zwaluwjong groeit als kool   *   Vandalen? Of gewoon slimme vogels..   *   Voor alle vaders❤️
Toon alle blogs & vlogs

Door Pieter van den Assem
Beleef de lente

Eigen vliegroute

Pieter van den Assem | woensdag 28 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 499x

De kerkuil zag ik voor het eerst tijdens het fietsen. Een prachtige vogel die geruisloos en laag op enkele meters van mij voorbij vloog, een geluksmomentje om nooit te vergeten.
André Eijkenaar

Laag jagen

De mysterieuze levenswijze van de kerkuil heeft ervoor gezorgd dat ik geïnteresseerd ben geraakt in deze vogelsoort.

De kerkuil is vrijwel altijd in de nacht actief, waardoor hij vaak niet wordt gezien of opgemerkt. Zodra de zon ongeveer een uur onder is begint de kerkuil met jagen. Vaak jagen ze door laag en geruisloos over de grond te vliegen, waarbij ze het gehoor gebruiken om hun prooi te lokaliseren. Elke kerkuil heeft een ‘eigen’ vliegroute, die vaak gebruikt wordt tijdens het foerageren (eten zoeken).

Even voorstellen…

Met veel vreugde maak ik dit jaar voor het eerst deel uit van het kerkuilen-weblogteam. Ik zal mijzelf dan ook kort even voorstellen. Mijn naam is Pieter van den Assem en ik ben 19 jaar. Momenteel volg ik de opleiding Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein. Via een leraar kreeg ik te horen dat Beleef de Lente vrijwilligers zocht die interesse hadden voor het schrijven van weblogs. Die kans wilde ik niet laten schieten!

Naast de opleiding ben ik vaak te vinden in de natuur, wandelend met mijn hond of speurend naar nieuwe vogelsoorten die ik van mijn lijstje af kan strepen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht