Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Rianne Pickert

Ei weg!

Rianne Pickert | donderdag 18 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 590x

Het gaat lekker bij de kauwen, ook het vierde ei is gesneuveld in Dongen. In het laatste filmpje is te zien hoe vrouw kauw naar buiten gaat en pardoes op de plank een ei legt. Een beetje ronddraaien en hup, daar vliegt het over de rand. Hoe kan dat nou?

Voedselaanbod

In de chat zijn al een paar mogelijke verklaringen geopperd. Zou vrouw het ‘’expres’’ hebben gedaan omdat er te weinig voedsel beschikbaar is? Dit kan soms gebeuren. Als er te weinig voedsel is worden er inderdaad soms eieren niet uitgebroed, echter worden deze dan vaak opgegeten. Zo’n ei zit natuurlijk boordevol voedingsstoffen dus is het zonde dat zomaar weg te gooien. Bovendien lijkt het voedselaanbod prima te zijn dit jaar. Dat dit de verklaring is, is dus niet heel waarschijnlijk.

Jonge ouders

Zou het dan kunnen komen door onervaren ouders? Ook dit is een optie. Jonge ouders met hun eerste nest kunnen nog wel eens onhandig zijn. Dit was ook al te zien bij het tweede ei Eentje minder. Misschien was er een mysterieus iets wat vrouw naar buiten deed gaan tijdens het persen. Ze ziet het ei duidelijk liggen en lijkt het per ongeluk van de plank af te duwen. Maar waarom ze het buiten gelegd heeft zullen we nooit zeker weten. Misschien was het wel gewoon een ongelukje. In ieder geval weer een bijzondere observatie die we zonder camera waarschijnlijk gemist hadden.

En wat is er te zien in Winterswijk? Niks. Aantal eieren? Geen idee. Zullen er toch nog een of twee succesverhalen komen bij de gekke kauwen? We gaan het zien!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht