Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Eerste tussenstand (33 dagen)

Roos Tol | zondag 3 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 318x

Alsof we even fast-forward door het komende (of voorbije) seizoen draaiden, zo gedroeg “het weer” zich deze maand. Kurkdroog, snoeiheet. Regen en sneeuw. IJs op de vijver, sneeuw op de struiken, drooggevallen strandje. Schaatsende roodborst en appelvink. En kikkers. Heel veel kikkers.

Al heel veel oude bekenden mochten we begroeten. Nooit voelt dat verkeerd. De diverse soorten vink, de ijverige boomklevers, merels met nesteldrang (helaas niet tussen de hoorns bij de buren); lijster, koperwiek en zanglijster – ik zou ze het liefst allemáál hier willen opsommen maar dan werd het een vervelend blog, dus: zie het overzicht!

Nieuw nieuw

Moge er soms wat onduidelijkheid zijn in de exacte determinatie, over twee spectaculaire nieuwkomers was geen discussie nodig. Een vuurgoudhaan – ah, alleen de naam al! – en een kruisbek mochten we aanvinken.

Oudgediende Heer/Mevrouw Vos liet zich al zien, de eekhoorn is er nog, bruine en groene kikker lieten zich bepaald niet onbetuigd en ook de pad was weer aanwezig.

Zo veel te zien

Om een Grote bonte specht te zien badderen had ik mijn pink al willen offeren. Dat ik er “live” niet bij was, is jammer, maar de goden zij dank voor de clipmaker!

Soms zijn tipgevers teleurgesteld omdat hun tip niet is verwerkt in een nieuw filmpje.
Het is helaas zo dat echt niet alle momenten kunnen worden opgepakt. Ja – als je zelf 24/7 live aan de vijverkant zit…
Ed maakt ook mooie overzichten met de highlights.
Aan het eind van BDL zullen weer alle vogels in beeld een naamplaatje meekrijgen. Vooralsnog helpen we elkaar, en als je een vogel niet (her)kent, vraag het!

Waarneming melden

Van de vrijwilliger die deze weken vierkante oogjes krijgt van het verwerken van de chatgegevens waaruit onze overzichten worden samengesteld, kreeg ik enkele verzoeken met betrekking tot noteren van de waarnemingen.
Bij de vijver hoef je geen speciaal sheet in te vullen; de waarneming wordt direct in de chat gezet en daar komen dan de overzichten van.

Vogel plus herkenning geslacht: gewoon naam + m of v.

Het zou geweldig helpen als de chatters tekst die géén betrekking heeft op de waarneming van vogels of ander gedierte, beginnen met een # hekje.

Dan kunnen die regels – en dat zijn er véél – er met één opdracht uitgefilterd worden.
Dus ik wens u allen bij deze een #goededag en hoop dat we de komende maand weer een heleboel spannends mogen beleven hier bij de vijver!

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs