Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Een wondertje in beeld

Bernice Goffin | vrijdag 16 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 518x

Met al die nestcamera’s die we tegenwoordig hebben is het eenvoudig om al deze beelden als vanzelfsprekend te beschouwen. Maar soms zijn er dan tóch van die momentjes die ons doen realiseren hoe bijzonder het eigenlijk wel niet is dat we dit allemaal kunnen zien. Zoals afgelopen donderdag.
Vrouw legt haar vierde ei vol in beeld, terwijl man haar ondersteunt.

Live bevalling

Het leggen van een ei. Elk Beleef de Lente seizoen zien we tientallen eieren voorbij komen. Het moment van leggen is vaak wel te achterhalen: de staart van het vrouwtje wipt wat omhoog, soms wat persbewegingen. Maar dat we het begin van een nieuw leventje daadwerkelijk vol in beeld hebben, dat gebeurt zelden. Donderdag zat vrouw kerkuil er preciés goed voor en konden we de ‘bevalling’ volledig meekijken. Ik zou iedereen die het nog niet heeft gezien sterk aanraden om de clip te bekijken: het is een legclip als geen ander. Heb je de clip al gezien? Kijk hem vooral nog een keer om extra te laten doordringen hoe bijzonder het wel niet is!

 

Uniek

Zoals ik al zei wordt het wel eens als vanzelfsprekend beschouwd dat we dit allemaal kunnen zien. Maar… Hoe vaak zou een leggende, wilde, kerkuil in zúlk detail zijn vastgelegd? Dat is denk ik op één hand te tellen, als het überhaupt al eerder is gebeurd. Dat is iets belangrijks om ons te realiseren. Wat we meemaken bij Beleef de Lente is uniek, elk jaar weer. Sommige gebeurtenissen zijn nog nooit of zelden eerder gefilmd. En dat kijken we dan live mee. Intiemer en specialer krijg je het niet.

 

Meer eieren?

Het is nog niet de tijd om je neus van het scherm af te halen: we weten nog niet of vrouw kerkuil al klaar is met leggen of niet. Indien er een vijfde ei komt, zal dat waarschijnlijk in de avond of nacht van zaterdag gebeuren. Een groter legsel dan vorig jaar hebben we in ieder geval al. Voor mij een goede ontwikkeling aangezien dat betekent dat mijn vorige blog niet door de papierversnipperaar hoeft. Maar zullen er nog meer eitjes bijkomen?  

Foto Koos Dansen

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs