Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een warm nest

Sienna Obdeijn | woensdag 18 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 790x

De lente zon breekt nu echt door en de vogels zijn druk in de weer. Mevrouw Merel zorgt er voor dat ze straks comfortabel kan broeden.

Zwarte vogels

Zoals Christ al zo mooi zei in zijn vorige blog zijn merels een van de meest geliefde zwarte vogels. Echter heeft alleen meneer Merel een zwart verenkleed. Mevrouw Merel heeft een donkerbruin verenkleed met een iets lichtere gestreepte borst. Zowel meneer als mevrouw merel hebben een geel- of oranjeachtige snavel. 

Snelle nestbouw

De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan het nest. Binnen no time werd het nest op de schedel gebouwd. Momenteel is mevrouw Merel nog erg druk met de afwerking en bekleding. Ze wil er immers wel lekker bij zitten wanneer ze zal gaan broeden. 

Maar wanneer dan? En hoeveel dan?

Wanneer mevrouw Merel het eerste ei zal gaan leggen is natuurlijk niet helemaal duidelijk, maar het zal ongetwijfelt niet heel lang meer duren. Meestal worden er per legsel 4 tot 5 eieren gelegd. De eieren zijn groen met bruinrode vlekjes van kleur. Dit lijkt heel erg opvallend, maar in een nest met takjes en mos is dit juist een goede schutkleur. Helaas vallen veel nesten toch ten prooi aan roofdieren. Dit nest is gelukkig erg hoog gebouwd, dus laten we hopen dat dat hier niet het geval zal zijn.

Maar zo ver is het nog niet. Voor nu is mevrouw Merel nog lekker in de weer met de afwerking van haar nest. 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs