Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto Mark Hessels

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Een vliegende start!

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | zondag 1 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 878x

Welkom bij een nieuw seizoen van de kerkuilen bij Beleef de Lente. Zoals je kunt zien, hebben we nu van drie camera’s beeld. De kerkuilen laten zich al dagelijks zien in en om de kast. Ook benieuwd? Neem een kijkje in de nestkast.
Laat de Lente maar beginnen! Foto André Eijkenaar

Team kerkuil

Het vernieuwde Beleef de Lente-team staat te popelen bij de start van het 14e seizoen. Nog nooit waren we met zoveel vrijwilligers. We houden je graag op de hoogte van de achtergronden bij de beelden. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen!

Dit jaar lees je blogs van Ben, Bernice, Mark, Mary en Pieter. Dieuwertje en Ed maken in 2020 de clips en vlogs van de kerkuil en natuurlijk maakt de moderator het team compleet.

De kerkuilenkast waarvan dit jaar beelden komen, staat in Winterswijk. Mark, is de locatie-eigenaar en dus de expert van de locatie, blogt met ons mee en stelt zichzelf voor in een volgend blog.

Elk jaar kijken we goed hoe de kerkuilen het er vanaf brengen en wat we van de beelden leren. Bernice neemt ons mee in dit onderzoeken vertelt er meer over in een volgend blog.

Dieuwertje wil het team ondersteunen door het maken van een aantal vlogs.

Maar hoe ging het verder…

Voor de echte fans. In 2019 hadden de kerkuilen een uitzonderlijk derde legsel.  Op 23-10-2019 werden de vier kerkuilenpullen geringd en kwamen we meer te weten over hun conditie. Hier op een rij wat gegevens van de vier jongen.

         Vleugel lengte                        Gewicht             Geslacht

1.       205 mm                               335 gram             Vrouw

2.       219 mm                               330 gram             Man

3.       253 mm                               320 gram             Man

4.        259 mm                              330 gram             Man

De jonge kerkuilen hadden allemaal een goede conditie en zijn ook alle vier uitgevlogen. We hopen dat ze dit jaar een mooie nestplaats hebben gevonden. Met dank aan It Fryske Gea voor de gastvrijheid in 2019!

 

Foto Wendy Thomassen na het ringen 23-10-2019

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs