Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Bosuil

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Gierzwaluw

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Scholekster

Toon alle blogs & vlogs

Een vechter

Annelies Marijnis | donderdag 20 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 826x

Als enige heeft Kuuk het slechte weer van de afgelopen dagen overleeft. De eerstgeborene is meestal de sterkste van de groep. Survival of the fittest. En als je maar je bekkie open doet als je ouders je komen voeren, krijg jij als oudste het meeste voer.

En aan voer hadden ze deze week wel een heel groot gebrek. Het was een samenloop van omstandigheden zoals kou, regen, wind en weinig vliegen, dat de andere drie het niet hebben gehaald. Het komt ook wel eens voor dat de oudste kuikens hun broertje of zusje, al dan niet per ongeluk, uit het nest werpen in het gevecht om een hapje te verorberen. Kuuk krijgt nu alles zodat de kans om uit te vliegen steeds groter wordt.

Temperatuur

Het kuiken is nu 10 dagen oud en het is goed te zien dat de veertjes steeds beter zichtbaar worden. Inmiddels kan ie steeds langer alleen gelaten worden door de ouders want het lukt hem steeds beter om op temperatuur te blijven. Je kan ook al zien dat op de plek van de witte stuit, de witte schachten van de witte veren zichtbaar worden.

20 uur per dag

Het is trouwens geweldig om te lezen dat de mensen van de chat zelfs midden in de nacht de belevenissen van dit Huiszwaluwgezin volgen. Wel 20 uur per dag worden ze in de gaten gehouden en wordt er mee geleefd met het wel en wee van de afgelopen week en wordt er genoteerd wat en wanneer Kuuk te eten krijgt. Mooi om dit te volgen in de chat.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Huiszwaluw Alle Beleef de Lente blogs