Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een uilenklucht

Anjo Schouten | zaterdag 23 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 58x

Geen slaande deuren of verborgen mensen, maar een klucht is het. Het is soms: mijn vrouw begrijpt me niet of: mijn man begrijpt me niet. Kortom, er hapert wat in de communicatie. Wat dan wel weer geestige beelden kan opleveren, en je als kijker denkt "tjonge jonge".

Geduld

Daar zitten ze dan, samen op de tak. Vrouw had al een tijdje snurkend laten weten dat ze wel wat lust. Man zag iets beneden lopen en duikt eropaf. Vrouw maar wachten, de kijkers maar wachten. Waar zou hij mee terug komen? Vrouw was het wachten zat er vloog weg. Net weg, ja hoor, komt hij op z'n dooie akkertje weer de tak op, in de snavel iets wat ik nu maar even een flubbertje noem. Hij hoorde haar snurken, stukje verderop. En maar rondkijken, de kast in, nee daar is ze niet. Nog eens naar binnen, ze was er nog steeds niet. Nou ja, nu hij toch binnen zat dan maar gelijk even tokken. Hij had al eens zitten roepen, geen reactie. Op het getok wel, ze kwam de tak op, zie je zijn hoofd wat verbaasd door het gat kijken, maar nog met de flubber in de snavel. Dat werd "ruk, hier die hap". Als dat zo gaat met elke prooi, dan is het een chaotische aanloop.

Man brengt een muis

Mevrouw steenuil is het type van eens gegeven, blijft gegeven. En man kan er beter zelfs niet aan denken weer aan die muis te zitten. Deze vrouw is echt een koppertje zeg. U zult denken, wat krengerig van haar, maar ze moet wel. Straks, met eitjes,is ze helemaal afhankelijk van wat hij brengt. En hij kan er zo charmant mee aankomen. Met die mooie grote ogen van hem. Laten we hopen dat we die nog vaak zien, die mooie ogen en een muis. man met muis


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs