Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Een tweede ei!

Anke Dijkhuis | zaterdag 11 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 325x

We hebben al heel wat meegemaakt met ons merel paar dit jaar. Wel of geen nest, een man die nog andere dingen op de agenda had, niet uitgekomen eieren en een moordlustige buurman.

Het leven van de merel, ziet er gelukkig weer wat rooskleuriger uit. De eerste leg van dit jaar is net uitgevlogen en er liggen twee nieuwe eitjes in het nest. Ze legt ongeveer 1 ei per 24 uur. De eieren zijn blauwgroen gekleurd en bedekt met rood- of geelbruine vlekken.

Er zijn er nu drie te zien. Het doffe ei is het ei, wat van de vorige leg is. Deze is helaas niet uitgekomen.

Er is bewust voor gekozen het ei te laten liggen in het nest. Wanneer iemand het ei eruit gehaald zou hebben, zit er een andere geur aan, namelijk die van een mens en komt ze misschien niet meer terug.

Hoe prachtig is dit filmpje waarop ze een ei aan het leggen is, het is gewoon ontroerend om het zo te zien.

Nu vliegt ze nog af en aan en zit ze niet de hele tijd op het nest. Wanneer ze al haar eieren gelegd heeft, zal ze de hele dag op het nest zitten broeden.

Over ongeveer 12 tot 15 dagen komen de eitjes hopelijk uit en kunnen we weer genieten van kleine merel kuikens. Na twee weken verlaten ze het nest, ze kunnen vaak nog niet goed vliegen.

Onze merel heeft het druk want naast de tweede leg is de eerste ook nog afhankelijk van de ouders. Dit duurt ongeveer drie weken, daarna redt de jonge merel zich zelf.

Wie weet zien we het kuiken ooit nog eens terug bij Beleef de Lente!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs