Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een sprong in het duister………….

Engbert BDL | zondag 26 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 816x

Als een uilskuiken uit het ei komt is het te vergelijken met een pas geboren baby, hulpeloos en zoekend naar de warmte van de moeder. Vervolgens wordt het een peuter, wat meer afstand houdend en niet alles willen accepteren.

Wat dan weer overgaat naar een kleuter, lekker eigenwijs een eigen weg zoekend. Na die fase wordt het een puber wat tenslotte eindigt in een hangjongere….

Die laatste fase is nu aangebroken. We kunnen nog maar enkele dagen genieten van onze kuuk, voordat het de sprong gaat wagen. Vanavond heeft kuuk voor het eerst in het gat gezeten, veelal is dat het begin van het einde wat wij ervan kunnen zien.

Inmiddels zal kuuk wel begrepen hebben dat door dat gat niet alleen voedsel wordt gebracht maar ook de uitweg is naar de grote wijde wereld. Zittend in dat gat kan je al het een en ander zien waar je toekomst zal komen te liggen. De eerste maanden wordt er nog continu voedsel door de ouders aangevoerd, en worden de eerste vlieglessen geleerd, echter dat vindt plaats buiten ons gezichtsveld.

Dat kuuk een mooie, slimme uil mag worden, Engbert


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs