naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Merel

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Fan van BDL? Help ook een Tikkie mee!   *   Zien we vandaag de eerste vlucht van een jonge ooievaar?   *   Tweede mereltje helaas ook overleden   *   Nachtelijk bezoek bij de vijver   *   De jonge kerkuilen zijn geringd
Toon alle blogs & vlogs

Door Kees Perquin
Landschap Noord-Holland

Een rustig seizoen..

Kees Perquin | donderdag 4 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 25x

Het seizoen begon zo goed, eind februari werd de omgeving al voorzichtig verkend, en in de eerste week van maart zat het eerste koppel op het nest voor de nestcam. Toch geen ei voor de camera dit seizoen. In dit laatste blog een terugblik op de lepelaars van Beleef de Lente 2020.

Na een knaller van een seizoen vorig jaar keken we met zijn allen uit naar wat er dit jaar zou gebeuren. Zouden we weer net zoveel actie voor de camera's krijgen als in 2019? En zouden het lepelaars zijn of zou de blauwe reiger het nest voor de camera opeisen?

Het seizoen begon vergelijkbaar met vorig jaar. De lepelaars arriveerden eind februari en lieten zich begin maart steeds vaker zien. Maar waar in 2019 de eerste week van maart de paringen begonnen bleef het nu rustig, nouja rustig, er was een hoop paniek op de Lieden. Meerdere keren per dag vlogen vele lepelaars op. De oorzaak hebben we nog steeds niet kunnen achterhalen. Of dit de rede is zullen we nooit weten maar de lepelaars zijn na deze onrust een stuk dieper in het bos gaan broeden.

Dat het rustig is voor de camera's betekend gelukkig niet dat er niets gebeurt in de kolonie. Het is inmiddels een komen en gaan van jonge lepelaars, bedelende blauwe reigers en rondvliegende jonge zangvogels. Helaas gebeurt er voor de camera's maar weinig.

De kans dat je live iets leuks ziet gebeuren is klein geworden, om die rede hebben we besloten de live-stream uit te schakelen. Het openbaar blijven streamen van deze beelden kost geld en weegt nu niet meer op tegen de kijkcijfers.

Bedankt voor al jullie tips, enthousiasme en leuke vragen! En geniet vooral van de andere camera's van Beleef de Lente!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Lepelaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht