Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Arda van der Lee
STORK

Een opgefrist huis

Arda van der Lee, STORK | woensdag 3 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 228x

Vroeger hoorde de grote schoonmaak bij het begin van de lente. Op het moment dat de eerste zonnestralen in het huis kwamen, was het juiste moment aangebroken om het hele huis eens goed schoon te maken. Met als resultaat een opgefrist huis. Ook de ooievaars pakken met frisse zin hun nest aan.

Op veel nesten zijn man en vrouw al weken druk met klepperen en het opknappen van het nest. Samen proberen ze de aangesleepte takken in het nest te vlechten, ze rommelen net zolang tot de tak goed zit  of ..... naar beneden is gevallen. Met riet en graspollen wordt een zachte voering aangebracht. Zo wordt het nest opgeknapt na een winter met wind, regen, hagel en sneeuw. Overduidelijk is het ook bij hen lente! 

Blij

Voor mij hoort bij de lente het schrijven van het weblog bij de ooievaars van Beleef de Lente. Inmiddels schrijf ik deze verhaaltjes al weer heel wat jaren. Gewoon om mijn enthousiasme en liefde voor ooievaars over te dragen op de lezers en kijkers. Het is zo fascinerend dat er weer ooievaars zijn, vroeger zag je ze nooit. Als er eentje over komt vliegen word ik nog steeds blij.

 

En nu voor het 4e jaar is het nest in mijn eigen tuin bewoond. 's Ochtends worden we gewekt door het klepperen, midden in de nacht zie ik hun silhouet op het nest. Hoe bijzonder is dat? 

Veel van de foto's die bij mijn weblog staan, zijn dan ook van het ooievaarsleven op dit nest.  


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht