naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Lepelaar

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Koolmees

Live

Kauw

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Live

Havik

Een paasgroet van de ooievaars   *   Alle eitjes van de koolmezen uitgekomen   *   Ook laatste ei van de lepelaars is uitgekomen   *   Vierde kuiken gezien in achterste berkcamnest   *   Eerste twee jonge koolmeesjes uit het ei!
Toon alle blogs & vlogs

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Een onverwachte wending

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | maandag 9 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 469x

We hebben het zien gebeuren, de kauwtjes hebben de kerkuilennestkast van Beleef de Lente overgenomen en ingericht. Voor de bloggers namens de Stichting Kerkuilen Werkgroep Nederland een moment om het blog-stokje over te dragen aan de kauwen-experts.
MM

Laatste blog

Met passie en plezier hebben Johan, Ruud en ondergetekende tijdens Beleef de Lente 2018 de blogs over de kerkuil voor u verzorgd. Over kauwen kunnen wij als kerkuilbeschermers u onvoldoende  informeren. Anderen hebben daar meer verstand van. Dus hebben we in overleg met Vogelbescherming besloten te stoppen met het bloggen over de kerkuil.

Dank je wel

In dit laatste blog van mijn hand wil ik namens Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland de Vogelbescherming bedanken voor de mooie beelden en alle tijd, energie en geld die ze hierin hebben gestoken. Ook een bedankje aan Mariska, Louis en Arjan die ons altijd met raad en daad hebben bijgestaan tijdens Beleef de Lente 2018. En ook een bedankje aan de technische mensen die zorgden voor het doorzetten van de beelden en het oplossen van problemen.

Kijkers en Clubhuizers

Een blijk van waardering ook aan alle kijkers, die er voor zorgden dat iets wat wij niet zagen, we later tóch te zien of te horen kregen. Door middel van het aanleveren van tips waardoor de clipmaker Ed weer mooie beelden kon maken.

Team Kerkuil

Dan rest mij nog om alle leden van het kerkuilenteam te bedanken voor de fijne samenwerking:

Clipmaker:  Ed

Moderatie: Frits

Huisfotograaf: André

Bloghouders:  Johan, Pieter, Ruud

 

Ten slotte

Als de kerkuil in 2019 weer van de partij is, verzorgen wij opnieuw met veel plezier voor u de blogs met de broodnodige achtergronden bij wat er voor de webcams allemaal plaatsvindt. Hopelijk heeft u genoten van de beelden van “onze kerkuildame van stand“ . 

Als laatste richt ik me tot onze Beleef de Lente-kerkuil: het ga je goed en als het even kan, sla een leuke vent aan de haak!

 


Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht