Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Een nieuwe lente, wat is er al gebeurd?

Abe Moedt | zondag 20 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 331x

Een nieuwe lente, en nieuwe mezen, de koolmeeskast lijkt door pimpelmezen ingenomen te zijn, en deze pimpelmezen zijn al behoorlijk actief!
Een pimpelmees in een nog lege nestkast

Hallo beste lezers! Wat leuk om weer terug te zijn, en wat is het mooi dat we dit jaar de mezen in kleur kunnen volgen. Mijn naam is Abe, ik ben nog student en kom veel minder in de natuur dan ik zou willen, wanneer ik tijd heb ben ik amateur vogel liefhebber. Beleef de lente is voor mij dan ook een fantastische manier om van deze vogels te genieten, dit jaar van de pimpelmees.

Wat is er al gebeurd.

Op 17 maart om 11 uur gingen de camera’s aan, sinds dat moment hebben we al veel actie van pimpelmezen kunnen zien. Het lijkt er om verschillende reden echt op dat de pimpelmezen dit jaar in onze kast gaan broeden.

Als eerste konden we in dit clipje al zien dat een pimpelmees het nestkastje aan het opmeten was. Deze mees was niet alleen want een koppeltje pimpelmezen begon de afgelopen dagen al wat nestmateriaal te brengen, er werd van alles verschoven en viezigheden en poepjes werden uit de kast gehaald. Verder heeft in ieder geval een van de mezen al meermaals in het huisje geslapen, een goed teken.

Helaas gaat niet alles onze mezen makkelijk af, op vrijdagavond (18 maart) was er een heuse strijd met een ander koppel pimpelmezen. Het huidige koppeltje wist de nestkast te behouden en het lijkt er gelukkig op dat alle mezen gezond en wel uit de strijd zijn gekomen. Maar het bleef hier niet bij. Vandaag (zondag 20 maart) lijkt het er zelfs op dat het tweede koppel meerdere keren langs kwam om mos en takken, door het eerste koppel naar binnen gebracht, weer mee te nemen. Stelen ze deze misschien voor hun eigen nest? We weten het helaas niet, er is in ieder geval nog genoeg om naar vooruit te kijken deze lente.

De nestkast wordt langzaam een nest

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs