naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Eerste vliegoefeningen jonge huiszwaluw   *   Hoe zal het de jonge vogels vergaan in deze tropische dagen?   *   Vierde zwaluwjong groeit als kool   *   Vandalen? Of gewoon slimme vogels..   *   Voor alle vaders❤️
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
Vogelbescherming

Een nieuw seizoen! Welkom (terug)!

Bart Franken | zaterdag 17 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 445x

In een donkere nacht, eind november, rond de klok van 05:00 uur 's ochtends klonk een rollend geluid vanuit de bossen in Limburg. Het was toevallig dat Jan op dat moment wakker was en met een bakje koffie naar buiten aan het staren was...

Ook wij waren als team blij verrast met het mailtje van Jan. 'Ze zijn er weer!' Hij had het geluid van pa bosuil weer gehoord, voor het eerst deze winter. Op afstand hoorde hij vlak daarna het vrouwtje. Fantastische geluiden waar je het warm van krijgt in deze winterse kou.

Ondertussen is er al veel gebeurd. De uilen hebben zich al een aantal keer voor de camera's laten zien, zowel buiten als binnen de kast. Ze roepen al regelmatig naar elkaar. 

Maar er zijn ook kapers op de kust. Zo zijn er al een aantal andere dieren bij de kast gezien! Dus gaan onze bosuilen dit jaar weer aan broeden toe komen? Na de succesvolle jaren tot nu toe hebben we natuurlijk goede hoop! Als team hebben we er in ieder geval weer heel veel zin in! Jan trapt morgenvroeg bij vroege vogels af rond de klok van 09:00 uur.

Namens Jan, de bloggers Engbert, Renée en Ronald, moderator Ger en Clipmaker Emil wensen we jullie een hopelijk vruchtbaar en prachtig sEIzoen Beleef de Lente 2018 toe.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht