naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Bart Franken
BDL vrijwilliger Vogelbescherming

Een nieuw seizoen! Welkom (terug)!

Bart Franken | zaterdag 17 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 298x

In een donkere nacht, eind november, rond de klok van 05:00 uur 's ochtends klonk een rollend geluid vanuit de bossen in Limburg. Het was toevallig dat Jan op dat moment wakker was en met een bakje koffie naar buiten aan het staren was...

Ook wij waren als team blij verrast met het mailtje van Jan. 'Ze zijn er weer!' Hij had het geluid van pa bosuil weer gehoord, voor het eerst deze winter. Op afstand hoorde hij vlak daarna het vrouwtje. Fantastische geluiden waar je het warm van krijgt in deze winterse kou.

Ondertussen is er al veel gebeurd. De uilen hebben zich al een aantal keer voor de camera's laten zien, zowel buiten als binnen de kast. Ze roepen al regelmatig naar elkaar. 

Maar er zijn ook kapers op de kust. Zo zijn er al een aantal andere dieren bij de kast gezien! Dus gaan onze bosuilen dit jaar weer aan broeden toe komen? Na de succesvolle jaren tot nu toe hebben we natuurlijk goede hoop! Als team hebben we er in ieder geval weer heel veel zin in! Jan trapt morgenvroeg bij vroege vogels af rond de klok van 09:00 uur.

Namens Jan, de bloggers Engbert, Renée en Ronald, moderator Ger en Clipmaker Emil wensen we jullie een hopelijk vruchtbaar en prachtig sEIzoen Beleef de Lente 2018 toe.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht