Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Een nieuw seizoen met een nieuwe kast

Rianne Pickert | woensdag 18 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 608x

Een ding is zeker: de kauwen zijn nieuwsgierig naar de nieuwe kast. Regelmatig bekijken ze de nieuwe ‘woning’ van binnen en buiten om te bepalen of dit het geschikte liefdesnestje is voor de komende tijd. Maar komt er 1 stel in of wordt het dubbel pret?

Vele vragen

Dat is de grote vraag voor dit seizoen, ik ben net zo benieuwd als jullie! Zoals Ronald al uitlegde in het eerste blog zijn kauwen koloniebroeders en dus zou het zomaar kunnen dat we twee nesten gaan krijgen. Dat zou erg interessant kunnen zijn. Broeden de vrouwtjes alleen op het eigen nest of soms ook bij de ander? Is babysitten inderdaad iets wat kauwen doen? Misschien ontstaat er wel een burenruzie over de inrichting van de nesten en eindigen we toch met maar een paartje. Of eindigen we met een verlaten huis en komt er een duif in… Zo veel mogelijkheden!

In ieder geval wordt het weer een spannend seizoen waarbij we verrast gaan worden! Het beetje nestmateriaal wat aangevoerd was is ondertussen weer weggehaald maar er is nog tijd zat om een takje of 700 aan te slepen. Wat er ook gaat gebeuren, we zullen het goed kunnen zien met de innovatieve kast en de camera aan het plafond.  

 

Uilenburen

Ik ben ook heel benieuwd of er dit jaar weer veel interactie zal zijn met de andere buren, de steenuilen. Weet U nog dat incident met de muis vorig jaar? Ik zie die arme steenuil nog zoeken naar zijn voorraadmuis. De nieuwe kast is ook door deze nieuwsgierige aagjes grondig onderzocht, maar ze vinden hun eigen kast duidelijk beter. Gelukkig maar, uilen en kauwen in een 2-onder-1-kap huis zou iets te spannend worden…


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs