naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Voedertafel

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Uitgevlogen

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Helaas heeft nog een jong kerkuiltje het niet gered   *   Onraad bij de kerkuil   *   Schoon en fris   *   Drukte op de tak   *   Vijf kuikens en een muis
Toon alle blogs & vlogs

Door Rianne Pickert

Een nieuw seizoen en een nieuwe blogger

Rianne Pickert | donderdag 21 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 152x

Het nieuwe seizoen is weer in volle gang! De bosuil zit op drie eieren, de kerkuil is voor het eerst langs geweest en het is druk bij de ooievaars. Maar wat doen de steenuilen?

Overloper

Mijn eerste blog, is dat even spannend! Ik mag mijn debuut als blogger bij de steenuil maken. Als aanstormend Toegepast Biologe (jaja HBO en dus het veld in) heb ik veel algemene kennis van biologie, maar niet zo veel specifieke kennis over steenuilen. Gelukkig hebben we daar Anjo, Ronald en Pascal voor. De komende tijd schrijf ik nog bij de steenuil, maar het zou zo maar kunnen dat jullie mij straks kwijt zijn. Dan ben ik overgelopen naar een andere soort van BDL die nu nog niet te zien is (Groene specht, Ijsvogel of …?).

Stilte voor de storm

Maar nu snel terug naar onze steenuiltjes. Het is nog vroeg in het seizoen en dus is het nog lekker rustig in de kast. Dit is wat ik op de beelden heb gezien: er wordt vooral nog gerust, gepoetst, gejaagd en natuurlijk geflirt. Dat laatste moet nog wel een beetje op gang komen lijkt het wel, mevrouw maakt het de heer niet altijd even makkelijk. Op de laatste clips is te zien dat het nog niet altijd zo soepel gaat in de communicatie en mevrouw nog geen haast heeft om zich bij haar lieftallige man te voegen. Ach ja, sommigen beweren dat het achtervolgen van meisjes, of in dit geval dames, het leukst is!

En dan…..?

Uiteindelijk zal het met de liefde wel goed komen en dan is het wachten geblazen op de eieren. Ik ben heel benieuwd: hoeveel zullen het er dit jaar zijn? Hoe zal het de jongen vergaan? Allemaal vragen die de komende maanden beantwoord gaan worden. Ik ben benieuwd hoelang ik voor deze geweldige soort mag schrijven en hoop dat ik samen met jullie een fantastisch seizoen ga beleven!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht