Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Een nieuw seizoen en een nieuwe blogger

Rianne Pickert | donderdag 21 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1062x

Het nieuwe seizoen is weer in volle gang! De bosuil zit op drie eieren, de kerkuil is voor het eerst langs geweest en het is druk bij de ooievaars. Maar wat doen de steenuilen?

Overloper

Mijn eerste blog, is dat even spannend! Ik mag mijn debuut als blogger bij de steenuil maken. Als aanstormend Toegepast Biologe (jaja HBO en dus het veld in) heb ik veel algemene kennis van biologie, maar niet zo veel specifieke kennis over steenuilen. Gelukkig hebben we daar Anjo, Ronald en Pascal voor. De komende tijd schrijf ik nog bij de steenuil, maar het zou zo maar kunnen dat jullie mij straks kwijt zijn. Dan ben ik overgelopen naar een andere soort van BDL die nu nog niet te zien is (Groene specht, Ijsvogel of …?).

Stilte voor de storm

Maar nu snel terug naar onze steenuiltjes. Het is nog vroeg in het seizoen en dus is het nog lekker rustig in de kast. Dit is wat ik op de beelden heb gezien: er wordt vooral nog gerust, gepoetst, gejaagd en natuurlijk geflirt. Dat laatste moet nog wel een beetje op gang komen lijkt het wel, mevrouw maakt het de heer niet altijd even makkelijk. Op de laatste clips is te zien dat het nog niet altijd zo soepel gaat in de communicatie en mevrouw nog geen haast heeft om zich bij haar lieftallige man te voegen. Ach ja, sommigen beweren dat het achtervolgen van meisjes, of in dit geval dames, het leukst is!

En dan…..?

Uiteindelijk zal het met de liefde wel goed komen en dan is het wachten geblazen op de eieren. Ik ben heel benieuwd: hoeveel zullen het er dit jaar zijn? Hoe zal het de jongen vergaan? Allemaal vragen die de komende maanden beantwoord gaan worden. Ik ben benieuwd hoelang ik voor deze geweldige soort mag schrijven en hoop dat ik samen met jullie een fantastisch seizoen ga beleven!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs