Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Lente! Nu ook voor de ooievaar

Wim van Nee, STORK | maandag 21 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 317x

Gisteren om 16.33 begon de lente. Om 16.42 maakte een ooievaar de eerste lentelanding op ons BDL-nest. De technische problemen zijn opgelost en we kijken nu weer naar mooie beelden.

Overal in het land komen ooievaars terug bij hun nest of beginnen ergens voor het eerst. Sommige ooievaars moeten extra hard aan werk, omdat hun nest door de storm verloren is gegaan. Maar ooievaars zijn snelle en handige bouwers.

Waar bomen omgegaan zijn, ontstaan open plaatsen en daardoor is er weer ruimte voor vernieuwing.
Hier en daar zijn de eerste ooievaarseieren gelegd en de ooievaars in Gennep zullen spoedig volgen. En zo is ieder voorjaar weer een nieuw begin.

We volgen een ooievaarsfamilie op het gemeentehuis in Gennep met live-beelden, weblogs en filmpjes. We kijken uit naar alles wat er gaat gebeuren op dit ooievaarsnest.

Laat het voorjaar maar losbarsten.
En geniet ervan!

Wim van Nee
STORK


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs