Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een lege tak

Anjo Schouten | zaterdag 9 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 57x

Pascal noemde het woord saai, dat omschrijft het wel zo'n beetje. Overdag in de kast en dan in de avond zie je er soms eentje op de tak. Dat is een beetje weinig. Veel geroep is er ook niet te horen. Kom op uiltjes, laat je tenminste horen en graag wat meer zien.

Wij willen eitjes

Onmogelijke eis, want zo vroeg leggen steenuilen niet. Het komt vast omdat de bosuil al op eitjes zit, de zeearend en de oehoe ook. Dus worden we gretig. Ik snap het wel. Maar tot die tijd gluren we even bij andere cams en de keuze is reuze. Er zitten best wat reuzen tussen. Neem nu die zeearend, die heet niet voor niets een vliegende deur. Moet u wel even op de lengte van de deur letten, niet op de breedte. Daar zou een oehoe zich zelfs nog aan kunnen bezeren.

Keuze stress?

Elke kijker heeft wel een aantal lievelings vogels. Je hoeft niet alles te volgen, ik zou dat niet bij kunnen benen. Ik kijk het liefst naar de camera's met vogels die ik in mijn omgeving nooit zie. En dat is per regio best verschillend. Dat maakt een uitstapje naar een ander deel van ons landje ook leuk. Men hoeft echt niet weet ik hoever te vliegen om eens iets anders te zien. Dit maakt Beleefdelente ook leuk. We kijken, observeren en dan ben je in het oosten en kan je dag niet mee stuk bij het zien van een gekraagde roodstaart, of een rode wouw.

De extra voordelen

Niet iedereen kan er eens even opuit om buiten te gaan vogelen. Nu kunnen mensen die aan huis gebonden zijn ook genieten van de vogels. Ik schreef het al eerder, als elk verzorgingstehuis een groot scherm heeft, dan is de vijver echt perfect. De bewoners zullen de vogels van hun jeugd vast herkennen. Het gebadder en het drinken is leuk.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs