Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een grotere wereld

Marieke van den Heuvel | zaterdag 8 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 449x

Wat zijn de kuikens al gegroeid sinds ze uit het ei zijn gekropen! De maaltijden die vader en moeder slechtvalk meebrengen gaan er in als pap. Dat is ook niet zo gek als je lijf en verenkleed zo snel groeien. Alweer 2,5 week oud en inmiddels al 4 keer zo groot!
Open oogjes en gericht kijken

Imprinting

De oogjes van de twee slechtvalkkuikens zijn inmiddels open. En ze kunnen ook al megascherp zien! Ze zien nu ook vader en moeder slechtvalk en beginnen zich hier ook bewust van te worden. Een belangrijke fase in hun leven. Van hun ouders leren ze namelijk hoe ze een slechtvalk moeten zijn. Dit heet imprinting.

Een grotere wereld


De wereld van de kuikens wordt steeds groter. Open oogjes en de sterker wordende poten en vleugels zorgen ervoor dat ze een stuk actiever zijn. Ze flapperen vaker met hun vleugels en gaan regelmatig op verkenning uit in het nest. Er is zoveel te ontdekken! Maar het blijft ook wel fijn om lekker warm onder vaders of moeders vleugels te bivakkeren. Ook al wordt die ruimte wel steeds krapper met die groeiende lijfjes!

Bijzondere band


Mooi om te zien is dat de twee slechtvalkkuikens het goed met elkaar kunnen vinden. Dit in tegenstelling tot bij andere roofvogels. Ze kruipen vaak niet alleen gezellig tegen elkaar aan om warm te blijven, maar verzorgen ook elkaars veertjes. De ander is ook zeer interessant om te bekijken. En een knuffel is ook heel fijn. Dit doen ze door te snavelen met elkaar. Het is een bijzondere band die ze hebben!

De slechtvalkkuikens zullen hun wereld de komende weken nog meer vergroten. We kunnen het allemaal mee beleven!

Wat gebeurt er allemaal buiten

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs