Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Een goed gesprek

Ronald van Harxen, STONE | maandag 13 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 801x

“Je snapt hopelijk dat ik me doodongerust maakte toen je vrijdagavond niet kwam opdagen. Wat bezielde je in vredesnaam!?” "Ja, achteraf wel, maar ik had er gewoon even schoon genoeg van. De hele nacht loop ik me uit te sloven van alles en nog wat vangen en wat krijg ik ervoor terug ... ? "Hoezo? "

Wat hoezo?

Nou, hoe ik mijn best ook doe met jou eten te brengen, je blijft maar zeuren om meer. Er komt geen einde aan! Het gaat maar door, elke 5 seconden zo'n akelige 'schrrrr'.

Je overdrijft, zo erg is het vast niet.

Vast wel, ik heb het geturfd, kijk maar, hier ...!

Hmm, heb je wel goed geteld? ik herinner me ...

Natuurlijk heb ik goed geteld!

Nou ja, dat zal dan wel. Maar ik had er dan ook alle aanleiding voor. Die liflafjes die jij steeds brengt, die vullen mijn maag niet. 

Hoezo, ik heb je elke nacht een aantal keren wat gebracht. Toch?

Ja, dat klopt. Maar wat stelde het voor: 41 rupsen, 6 larven, 3 insecten en 4 zo klein dat ik er niks van kon maken. Bij elkaar 54  stuks, gemiddeld nog geen 8 per dag. En ja, ik heb ze geteld, stuk voor stuk. Zo moeilijk bijhouden was dat niet!

Eh ...

Ja, dat bedoel ik! Als er nou 1 of 2 keer een vette veldmuis of een flinke bosmuis tussen had gezeten ...

Eh ...

Ja wat, eh ...

Nou ja, zie je, die ... die wilde ik bewaren voor straks, als we kinderen hebben. Zoveel muizen heb ik nog niet gezien dit jaar en als ik die allemaal naar jou breng ...

O ...

Ja!

Da's lief, daar had ik nog niet aan gedacht. Kreeg ik daarom niet meer? Had dat dan gelijk gezegd!

Sorry!

Kom hier, dan krijg je een knuffel.

Zullen we even ...

Misschien later, heb nu nog een beetje hoofdpijn van het hele gedoe.

 

Het zal de meeste kijkers zijn ontgaan - het was al laat - maar afgelopen nacht ving ik flarden op van een stevig gesprek tussen man en vrouw. De aanleiding moge duidelijk zijn, de afwezigheid van man op vrijdag en zaterdag. Bovenstaand heb ik getracht zo goed en kwaad als dat ging de letterlijke tekst weer te geven.


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs