Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Een ei rijker!

Marieke van den Heuvel | woensdag 30 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 293x

Er liggen nu drie eieren in het nest van de slechtvalken van het Rijksmuseum. Zo rond 14.55 uur is het ei gelegd. Ongeveer drie kwartier nadat vrouw NS haar prooi verorberd had en haar buikje vol had gegeten. De prooiresten zaten zelfs nog aan haar snavel.

Gemiddelde van 53 uur

Ook dit derde ei is keurig na een gemiddelde van 53 uur ter wereld gekomen. Net als het vorige ei. Ze houden zich mooi aan hun legschema. Ondanks dat er toch een behoorlijke verstoring was tijdens het leggen. Dit keer niet van een vreemde vrouw met oranje ring. Er is weer een andere vreemde slechtvalk kort gezien vandaag. En er waren mensen in de buurt van de kast waardoor vrouw NS een aantal keren uit de nestkast is gevlogen. BDL heeft al contact hierover opgenomen met de locatie. De rust is al weer wedergekeerd en vrouw ligt nu op haar eieren.

Bewonderen

Ook man BVE is het derde ei al komen bewonderen. Al chuppend lieten ze aan elkaar weten dat ze een ei rijker zijn. Vrouw moest wel even bijkomen van de bevalling, maar na twee uur ging ze even van de eieren af om het ei aan man te tonen. Nadat man BVE het ei had bewonderd, vloog hij weer weg. Dit was ook het moment (17.10 uur ) waarop wij konden zien dat er drie eieren in het nest liggen.

Wanneer broeden?

Dat weten we eigenlijk pas achteraf. Het werkelijke broeden start na het leggen van het een na laatste ei. Zo zorgen de slechtvalken ervoor dat de ontwikkeling van ieder ei op het zelfde moment begint. Omdat we niet weten of er nog een vierde ei gaat komen, weten we dus pas over een paar dagen of het slechtvalkenpaar is gestart met broeden.

Maar voor nu genieten we nog even van de komst van het derde ei!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs