Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Één ei is geen ei ?

Leo Daanen, STORK | dinsdag 30 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 533x

Hèhè eindelijk het eerste ei is een feit geworden. De kijkers keken het er bijna letterlijk uit, maar nu is het er dus eindelijk. En het gezegde één ei is geen ei, nou hier ligt er toch echt wel eentje hoor. Moet je kijken hoe trots Ma ernaar staat te kijken haha. Één ei is geen ei, flauwekul hé Ma.

Potverdorie nog aan toe zeg !!

Ma was erg onrustig zondag avond en bleef maar gaan liggen en staan en bladeren en hooi om haar heen drapperen. Dan weer gaan staan en in het nest pikken en weer gaan liggen, staan enz. Dit zijn dus tekenen dat er wat te gebeuren staat en dat gaf ik zondag avond in de chat al aan. Ik heb nog met Durske een poosje gechat en toen gebeurde het. Potverdorie nog aan toe zeg. . . . . . storing, de Hop in beeld. Balen en nog eens balen zeg, net nu op het moment suprême, komt die hop in beeld. Mijn eerste gedachte, sodemieter op Hop, maar nee hoor, die bleef nog en toen ben ik maar gaan slapen rond 0.20 uur.  En dan de morgen erop lees je éérste ei ooievaar, balen zeg. De beelden terug kijken ging ook niet, want die zijn door de storing niet opgeslagen. Maar als ik de overige beelden ervoor en erna bekijk, moet het ei rond de 0.20 uur gelegd zijn, want daarna lag Pa op het nest en toen die opstond lag er een ei. Dus dubbel balen zeg !! Zie ook de mooie en mooi betitelde clip Ei.....ndelijk van Jan-Willem

Even overleggen MA

Ja goed werk heeft tijd nodig zegt men ook wel eens. En dat hebben Pa en Ma hier toch maar weer even laten zien. Sommige kijkers zeggen, het nest ligt er nog zo kaal bij ! Ja dat klopt, maar meestal en dat zie je nu alweer, gaan ze nog meer aan nestbouw doen als het eerste ei is gelegd. En dit blijven ze nog wel even doen hoor, dus ook daarvoor geldt, goed werk heeft tijd nodig haha. Als je de foto bekijkt waar ze samen naar het ei staan te staren, lijkt het of ze aan het overleggen zijn, hoeveel ze er gaan bijleggen haha. In dit geval, is één ei geen ei nee ;-)

Elke 48 uur een ei

De ooievaars leggen vaak 5 eieren, met een uitzondering naar 6, of zelfs ooit voorgekomen 7 stuks. Maar ook 2, 3, of 4 eieren komt vaak voor. Maar in Gennep bijna elk jaar 5 dus. De eieren worden zo ongeveer om de 48 uur gelegd, ook dat kan je goed met een webcam constateren. Dus als jullie dit blog Dinsdag gelezen hebben, komt er in de late uurtjes, of net na middernacht het tweede ei tevoorschijn als het goed is. Hopelijk dan niet weer die hele mooie andere Pestvogel in beeld. Ohhh nee het was niet de pestvogel maar de Hop (eigenlijk wel dus een pestvogel hahaha).

Groetjes, Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs