Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Een eersteling?

Anjo Schouten | zaterdag 16 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 61x

Het klinkt wat voor Vroege Vogels, mijn favoriete onderdeel, de Fenolijn. In dit geval gaat het over een muis. Een lekkere muis voor vrouw, door man gebracht. Reken maar dat die haar smaakte. Weer een stapje verder in het seizoen. Hopelijk volgen er nog veel muizen in de kast.

Een aanloopje

We zien ze nog niet veel in de avond, maar met elke blik op een uil zijn we al tevreden. Het overdag samen in de kast is ronduit knus. Beetje knuffelen, beetje graven, nu het nog eens worden op welke plek de "kinderkamer" komt. Maar dat is elk jaar een soort non verbale discussie. Het graven in die kast lijkt me soms op een opgraving. De kast is niet schoongemaakt, dus ergens liggen er nog stapels veren. Misschien een prettig ondertapijtje?

De vele vragen

Vaak komt de vraag "hebben de steenuiltjes al eitjes?" Dat duurt nog even. Vorig jaar kwam het eerste ei op 4 april. Komt er nog een eipoll? Is ook een beetje aan de vroege kant. Nu het wat warmer is horen we tenminste wel geluiden. De schapen, de kerkuil, en gisterenavond hoorden de chatters een eng geluid. De omschrijving varieerde van zwiepende emmers, tot roofvogel of gans. Nieuwsgierig geworden, eens terugluisteren. Met gespitste oren en vol verwachting... oh, een meerkoet. Zouden thriller schrijvers ook naar lege takken staren? Hopelijk gaan we steeds meer actie op de tak zien. Dan staan we weer met beide benen op aarde.

De muis


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs