Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Een donkere nacht voor de merels

Anke Dijkhuis | zondag 19 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 101x

Om 1:48 vannacht sloeg het noodlot toe. Een huiskat sprong in het merel nest, wat het einde betekende voor het nestje met de merels die een paar dagen geleden nog zo mooi werd omschreven door mijn collega Corrie als een nestje met een ' donzen dekbed'.

Nu kan ik een heel betoog gaan afvuren waarom mensen hun katten moeten binnen houden tijdens het broedseizoen. Helaas maakt dit voorval het pijnlijk duidelijk waarom het zo nodig is. 

Het is de 'natuur'; eten en gegeten worden, alleen door een huiskat is het een beetje wrang omdat huiskatten een warm nestje in huis hebben, brokjes en blikjes krijgen en eigenlijk zich niet met baby merels hoeven te voeden.

Het is een cliché wat veel mensen benoemen, het eten en gegeten worden is de natuur. Ik had liever gezien dat het een uil was geweest of een roofvogel die vannacht even een rondje woonwijk had gedaan. 

De uitvlieg poll stond vrijdag in de chat, dit was niet onze betekenis van de poll. We hadden gehoopt dat ze het zouden redden en op spectaculaire wijze het nest zouden verlaten.

Het nest is leeg en onder het nest lagen 2 kuikens die de overval niet hebben overleefd. Ook man en vrouw merel zijn gevlogen. De kat sprong vannacht tegen 2 uur in het nest, disclaimer voor het bekijken van het filmpje, het kan als schokkend worden ervaren. 

Nu rest mij nog 1 ding, hopen dat er nog een nestje komt en iedereen een fijne Pinksteren toewensen.


Blackbird fly
Blackbird fly
Into the light 
Of a dark black night

Tekst: The Beatles - Blackbird

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs