Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Een beetje chaos

Anjo Schouten | woensdag 19 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 161x

Nieuw dit seizoen: de sluismuis. Voorgaande jaren hadden we de "achter de takjes" muizen, of de "onder de kast " muizen. Maar dit seizoen is de sluis blijkbaar de bijkeuken geworden. Het kan verwarrend werken. Hee, man kwam toch met een muis? Waarom zie ik die niet op Binnen (de binnen cam) terug?

Hoezo chaos?

Nu komen die sluismuizen vroeg of laat wel vanuit de sluis de kast in. Niet op eigen pootjes, want de muizen zijn dan al stuk. Terwijl ik afgelopen maandag de uurbestanden ging terugkijken heb ik me zitten verbazen hoevaak zo'n stukje vlees kan verkassen. Man brengt de muis, smijt maar in de bijkeuken, vrouw haalt ie de muis er uren later uit. Ze gaat ervan eten en geloof me, dat is niet het moment dat je aan je broodje rosbief wil zitten! Later eet man er een deel van, dan weer vrouw, en geaggiteed door het trippelen op het dak van koolmezen holt ze weg met het restant. Waar bleef het? Man heeft het weer opgegraven, at weer, en besloot nog een drumstick en staart aan vrouw te geven. Tot zo ver een romantisch diner.

Horror

Denk je vroeg in de morgen al eerst aan te kijken tegen een eerder onthoofde muis, wiens kopje inmiddels origamakunst leek, val je later in de charme van steenuilen in kleur. Een soort bloedbad. En toch is kleur in de kast een extra iets. Voor sterke magen. Het is hetzelfde als een leeuw een gnoe vangt, oké, beetje vreemde vergelijking... Wat grappige spookbeelden zijn, soms kijk je op een binnenkast en is er een spin op de andere camera bezig met een web. Die spin lijkt dan poten van 2 meter te hebben. Er is altijd wat te zien bij de steenuilen. Desnoods vrouw uil, die op de chat werd vergeleken met een leeggelopen luchtbed.

Braaf ventje

Terwijl hij gisterenavond nog een muisje bracht en daarna een rups, pakte hij het muisje. Om die in de snavel van vrouw te duwen. Maar hij ging er niet mee aan de haal. Toch is hij betrapt dat ie doodleuk een muis meenam. En iets zegt me dat ie het bonnetje niet meer had! omruilmuis

Vogels met ambities

Ik las elders dat een steenuil een formaat frisdrank blikje is. 
Dan komt er een formaat advocaatglaasje, als de gekraagde roodstaart even amok maken?
Stoer, maar het zou zo zijn Waterloo kunnen worden.
Het is eerder gezien dat een gekraagde roodstaart als uilenhapje eindigde, zo zonde van zijn Air Miles.
Mooi vogeltje
 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs